Oud-studenten sleutelen aan vernieuwde opleiding Autotechnologie

Dankzij doorgedreven overleg met het werkveld, waaronder oud-studenten, startten we met een vernieuwde opleiding Autotechnologie.

Advies uit het werkveld

Om die vernieuwing tot stand te brengen, won KdG advies in bij Innovative Automotive Services (IAS), consultancy-bedrijf van Maxence Croïn en KdG-alumni Alexander Swannet en Mohamed Amrani.

IAS is gespecialiseerd in trainingen, coaching en audits voor de automotive industrie, en organiseert onder andere periodieke trainingen voor techniekers (BMW, Kia…).

Meer en langere stages

“Toen KdG me vroeg om mee te sleutelen aan de curriculumvernieuwing, wist ik meteen waarvoor ik een lans zou breken: meer en langere stages”, stelt Alex Swannet, die blij is dat zijn suggestie is meegenomen in de verniewingsronde net zoals aandacht voor management en communicatie, want “vandaag kent en kan een werknemer in de automotive industrie best een beetje van alles: sales, management, didactiek …, en vooral: sociale vaardigheden en de durf om een andere taal te spreken. Zonder een goeie kennis van het Nederlands, Frans en Engels kan je bij ons niks doen”, stelt Swanet.

Swanet zal binnenkort overigens zélf 2 KdG-stagiairs begeleiden: Jonas De Coninck en Ibrahim Aliç. “Zij zullen voor BMW een proefstand ontwikkelen van hun Connected-Drive-systeem. Ondertussen leren de studenten hoe het systeem in elkaar zit, hoe ze de werking ervan moeten overbrengen aan techniekers en klanten, én ze ontdekken of ze dit soort werk al dan niet graag doen. Cruciaal in een stage, toch?”

Lees meer hierover in InK. 15