Provincie Antwerpen subsidieert 100 000 euro voor duurzame chemie

De provincie Antwerpen kent een subsidie toe van 100 000 euro aan het expertisecentrum Duurzame Chemie van de Karel de Grote Hogeschool). Met deze subsidie kan het expertisecentrum samen met KMO’s of grote bedrijven, bijvoorbeeld uit de Antwerpse haven, een aantal projecten rond duurzame chemie uitwerken.

“De chemische industrie is een belangrijke werkgever in de regio Antwerpen en veel bedrijven werken al rond duurzaamheid en circulaire economie”, vertelt Jeroen Geuens, hoofd van het expertisecentrum. “Toch ontbreken vaak tijd, kennis en apparatuur om processen of producten te ‘verduurzamen’. Daarom wil provincie Antwerpen met deze subsidie bedrijven een duwtje in de rug geven bij de vergroening.”
 
De projecten vertrekken vanuit een reële case of vraag van organisaties rond verduurzaming of vergroening. “We zijn dus volop op zoek naar bedrijven om mee samen te werken. Onze focus ligt op concrete toepassingen: we streven naar resultaten die ze meteen kunnen gebruiken om hun processen of producten duurzamer te maken”, aldus Jeroen Geuens.
 
De Karel de Grote Hogeschool financiert tot 50% van de projectkosten. Daarnaast dragen de bedrijven zelf ook financieel hun steentje bij. Bij afronding van de projecten volgt een voorstelling van de verschillende ‘good practices’, zodat ze kunnen dienen als inspiratiebron voor andere bedrijven. 

Meer weten of samenwerken?

Je kan bij ons expertisecentrum Duurzame Chemie onder meer terecht voor:

  • Chemische analyses op maat
  • Optimaliseren van je processen en producten met onze artificial intellegence-tools
  • Vergroenen van je chemische processen

Contacteer ons vrijblijvend