Studentenzorgen, persoonlijke problemen en ombuds

Studentenzorgen en persoonlijke problemen 

Elke campus heeft zijn eigen studentenbegeleiders. Zij zijn er voor jou: leg hen je vraag, zorg of probleem voor en zij zullen je verderhelpen.

Sociaal-juridische begeleiding

Specifieke coaching nodig omwille van een leerstoornis, faalangst of een aandoening? 

 • Studeren en werken combineren? Wij voorzien individuele maatregelen om lessen- en examenroosters aan te passen.
 • Juridisch advies? Wij wijzen je de weg doorheen het parcours van kinderbijslag, leefloon, onderhoudsplicht of huurgeschillen.

Alle info bij KdG Stuvo

Psychosociale begeleiding

In de rats? Vraag raad. Je kan in alle discretie terecht bij de studentenbegeleider op je campus of bij KdG Stuvo.

  Ombuds

  Is er een probleem dat je niet via een betrokken hogeschoolmedewerker (lector, docent, studentenbegeleider, secretariaat ...) kan oplossen, contacteer dan je ombuds.Sla er onze reglementen op na om te zien hoe we klachten behandelen of materiële vergissingen rechtzetten.

   Gezond leven en studeren

   • Studentenarts: dokter nodig? Neem dan contact op met je studentenbegeleider. Hij heeft een adressenlijst van artsen in de buurt van je campus.
   • Bloedinzamelactie: geen reden om bloednerveus te zijn, die naald doet (bijna) geen pijn. Je engageert je en redt misschien wel iemands leven.
   • Condoomautomaten: veiligheid voor alles, ook tussen de lakens. Zazoo-condooms vind je op elke campus in de snoepautomaten. Niet op kauwen!
   • Preventie: in de infotakekast op je campus en in de folderkast bij KdG Stuvo vind je tal van folders over (geestelijke) gezondheid, voeding, seksualiteit, drugs ...
   • Studeren zonder Blokkeren: last van faalangst, onzekerheden of uitstelgedrag? Deze gratis, gepersonaliseerde en online tool helpt je verder.