Chris maakt van zijn hobby zijn beroep als kinderanimator

Chris Donckers, oud-student Event en Projectmanagement, komt uit Massenhoven en won Startup@Campus in 2021. Hij wilde tijdens zijn opleiding zo snel mogelijk starten met zijn eigen kinderanimatiebedrijf. Met de hulp van Startup@Campus richtte hij Donkey’s Fun Factory op.

Donkey’s Fun Factory is ontstaan uit Chris’ liefde voor kinderanimatie. Als chiroleider en speelpleinmonitor is hij het gewend om creatief uit de hoek te komen om kinderen te vermaken. 

Ik wilde graag sport- en actiekampen organiseren voor kinderen tot 12 jaar, zowel in de vakanties als in het weekend. Samen kampen bouwen, vuur maken, eetbare planten zoeken – echt back to basics gaan! Maar ook zeepkisten maken, kinderpaintball, archery tag spelen, en noem maar op. Er zijn nog 101 dingen die ik wil doen. Dit en materiaal verhuren voor jeugdbewegingen en kinderfeestjes staan bovenaan mijn lijstje.
Chris Donckers, oud-student Event- en Projectmanagement. Met de hulp van Startup@Campus richtte hij Donkey’s Fun Factory op.
Chris
oud-student Event- en Projectmanagement

Coaching van Startup@Campus

Zo gezegd, zo gedaan! Hij deed mee aan de Startup@Campus-wedstrijd om van zijn dromen realiteit te maken en slaagde daar ook in. Hij kreeg individuele coachingmomenten. Zowel online als in real life van founders Pieter en Christophe, waar hij enorm veel van heeft geleerd. Van het opstellen van een financieel plan tot tips voor verzekeringscontracten: “Er zijn zoveel dingen waar je als beginner niet meteen aan denkt, dus het was super om te weten dat ik gewoon een WhatsAppje kon sturen en meteen een antwoord kreeg.”

Eigen recreatiedomein als ultieme doel

Na de overwinning van Startup@Campus 2021 heeft Chris niet stilgezeten. Hij bezocht verschillende gemeentes voor samenwerkingen en het organiseren van workshops op speelpleinen. Daarnaast bouwt hij aan zijn eigen website met webshop, werkt hij aan zijn social media strategie en zoekt hij locaties om zijn kampen te organiseren. Heel wat werk: “Ik klop soms dagen van 17 uur, zeker met mijn schoolwerk erbij, maar ik heb er alles voor over. Ooit hoop ik mijn eigen mini-recreatiedomein te beheren, waar mensen logeren in safarihutten of indianententen.”

Chris Donckers, oud-student Event- en Projectmanagement. Met de hulp van Startup@Campus richtte hij Donkey’s Fun Factory op.

Net zoals Chris jouw passie delen met de wereld?

Schrijf je in voor het KdG Ondernemerscentrum

Op zoek naar animatie op maat?

Check Donkey Fun Factory