Het soepergoede business-idee van Tijs

Tijs Callaerts, oud-student KMO-management, is één van de winnaars van de eerste lichting Startup@Campus. Dankzij zijn opleiding heeft hij brede kennis over ondernemen. De affiches van de wedstrijd trokken hem echt over de streep om deel te nemen. Tijs schreef zich samen met een vriend in liet zich inspireren door Soep van Boom, een soort Deliveroo voor soep. En zo werd Soeprème geboren.

De docenten en Anna van VOKA stelden ons voor aan mensen uit hun netwerk. Ze zorgden er ook voor dat we steeds onze juiste doelgroep bereikten. Ze hielpen ons onze ideeën om te zetten naar iets tastbaars en leerden hoe we dit alles in één mooi verhaal konden vertellen. We groeiden uit van een klein verkoopkraam - met verse soep en quiches die van locatie naar locatie trok - naar twee magazijnen die over de hele provincie leveren.
Tijs Callaerts is oud student KMO management. Hij startte zijn eigen bedrijf Soeprème, een Deliveroo voor soep.
Tijs
oud-student KMO-management
Tijs Callaerts is oud student KMO management. Hij startte zijn eigen bedrijf Soeprème, een Deliveroo voor soep.

Uitbreiding naar b2b-markt

Tijs studeerde in 2014 af met een diploma KMO-management én een onderneming op zak. Hij wist meteen wat zijn next step was: Soeprème uitbouwen tot een succesvolle business. Soeprème begon met het verkopen aan particulieren, maar de verkoop daalde tijdens vakanties en slecht weer. Dankzij het advies van begeleiders kon Tijs zijn bedrijf evolueren in functie van de vraag en maakte hij de switch naar verkoop aan bedrijven. En met succes!

Financiering door particuliere kredietgevers

Ondernemen leer je door te vallen en opstaan. Na een tijdje stopte zijn businesspartner er mee, ondervond Tijs moeilijkheden bij het veranderen van markt en was het niet makkelijk om de financiering rond te krijgen. Gelukkig bleef deze jonge ondernemer niet bij de pakken zitten en vond hij overal een oplossing voor. Vooral de financiering van Soeprème heeft hij fantastisch aangepakt.

Banken geven niet zomaar leningen aan een 19-jarige die net van de schoolbanken komt. Daarom ging ik voor een win-winlening bij particuliere kredietgevers. Zij krijgen bij het verstrekken van zo'n lening fiscale voordelen. Ik haalde ruim 25.000 euro op bij familie en vrienden. Vandaag is alles al terugbetaald. Dit was echt ideaal als student-ondernemer!
Tijs Callaerts is oud student KMO management. Hij startte zijn eigen bedrijf Soeprème, een Deliveroo voor soep.
Tijs
oud-student KMO-management

Ook goesting gekregen in een soepke?

Check de Soeprème website

Of goesting om te ondernemen tijdens jouw studies? 

Schrijf je in voor het KdG Ondernemerscentrum