Auto kapot? Geef de kapotte onderdelen een tweede leven

Je auto hapert, er is een onderdeel kapot en je garagist plaatst een nieuw stuk. Handig! Of toch niet? Auto-onderdelen zijn vandaag slimmer én duurder dan ooit. Vroeger herstelden garagisten het kapotte onderdeel door kleine interne stukken te vervangen door nieuwe. Het onderdeel werd getest en als alles goed werkte ging het terug de auto in. Dat gaat vandaag meestal niet meer. De onderdelen zijn té technologisch. Denk aan cruisecontrol, anti-slipsystemen en automatische versnellingsbakken, maar ook aan verschillende soorten brandstofsystemen.

Hoge kosten én een grote milieubelasting

Garagisten zijn vaak niet meer in staat de herstelling te doen, maar ook niet de nodige testing uit te voeren. Resultaat: hoge kosten voor jou als eigenaar én een grote milieubelasting. Daar ontwikkelt ons onderzoekscentrum Duurzame Industrie een oplossing voor. De technologie van CremAN stelt een garagist in staat om herstellingen te doen aan kapotte onderdelen en ze te testen voordat de auto weer de baan op gaat.

Remote video URL

Meer weten of samenwerken?

Je kan bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • Het ontwikkelen van alternatieve aandrijfsystemen, brandstofsystemen voor alternatieve brandstoffen en emissiemetingen op verbrandingsmotoren.   

  • Analyses van voertuigdata door simulaties en reverse engineering op CAN-bussystemen.   

Contacteer ons vrijblijvend