Slimme Stedelijke Sociale Ruimtes

Onderzoeksdomein

  • We doen onderzoek naar slimme stedelijke sociale ruimtes
  • We geven antwoorden op vragen hierover in jouw organisatie.  
  • We ontwikkelen kennis, data en praktijktools voor event professionals, bedrijven en publieke organisaties om impactvoller, duurzamer en slimmer te ontmoeten, ondernemen en organiseren
  • Deze tools kun jij direct op de werkvloer, in je organisatie of op je evenement inzetten, zoals tools om impact te meten, een activiteitenkoffer voor inclusieve teams, maar ook bijscholingen. 
  • Wij werken vanuit het onderzoekscentrum Publieke Impact.

Wat kunnen we voor jou doen?

Samenwerken in onderzoeksprojecten

Deelnemen aan een onderzoeksproject? Dan kan! Word met jouw organisatie proeftuin of word lid van een denkgroep. Ben je op zoek naar een onderzoekspartner voor een samenwerkingsverband van praktijkorganisaties? Ervaar je noden in je organisatie die jou een onderzoek waard lijken? Zoek je naar manieren om je organisatie te verduurzamen of te versterken? Leg ons je noden of vragen voor en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. 

Bijscholingen en workshops

Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten uit ons onderzoek? Volg één van onze bijscholingen of workshops. Dit kan zowel op onze campus als bij jou op de werkvloer.  

Slimme stedelijke sociale ruimtes

De verschillende stedelijke sociale ruimtes (zoals winkelstraten, shoppingcentra, evenementenpleinen, venues, concertgebouwen, bibliotheken, culturele centra …) moeten ook smart zijn: ruimtes waar het aantrekkelijk is om te vertoeven, wonen en werken en waar boven alles de mensen centraal staan. Slim én sociaal, dus.  

Slimme stedelijke sociale ruimtes zijn meer dan louter technologische vernieuwingen zoals slimme verlichtingen, vuilnisbakken, camera’s, sensoren of het op afstand kunnen managen van objecten. Een slimme stedelijke sociale ruimte is in eerste instantie mensgericht en hanteert weldoordachte en participatieve oplossingen om efficiënt menselijke en ruimtelijke data en informatie te kunnen inwinnen, beheren en ontsluiten. Het is een constant streven naar de ontwikkeling van slimme sociale ruimtes in de stad waartoe bedrijven en bezoekers zich aangetrokken voelen maar waarop ook en bovenal de bewoners trots kunnen zijn.  

Onderzoeksvragen die centraal staan

  • Hoe kunnen stedelijke sociale ruimtes divers, veilig, participatief en toegankelijk worden ingericht?  
  • Hoe kunnen data de inrichting van stedelijke sociale ruimtes sturen, met oog voor nieuwe digitale ontwikkelingen
  • Hoe kunnen stedelijke ruimtes socialer worden, met oog voor burgerparticipatie en bottom-up beleidsvorming? 

Wil je samenwerken? Contacteer ons. 

Projecten

Dit project onderzoekt de nauwkeurigheid van de manuele klik- en kwadranttellingen, maar ook die van vier technologische telmethoden die vaak op evenementen worden gebruikt: cameratelling, Wi-Fi-telling, mobiele datatelling en radiogolftelling.
date_range
Duur:
Jan 2020 - Dec 2022
attach_money
Financiering:
VLAIO TETRA

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij het onderzoekscentrum Publieke Impact bijvoorbeeld ook terecht voor:

  • Onderzoeksdata en expertise over de brede evenementensector.
  • Tools en richtlijnen om jouw evenementen impactvoller te maken.
  • Navormingen en een netwerk van experten.
  • Onderzoek, advies en begeleiding op maat.

Contacteer ons vrijblijvend