Skillslab Verpleegkunde

  • In ons hightech skillslab krijg je alle tijd en ruimte om je kennis en vaardigheden in te oefenen op simulatiepoppen en -patiënten.
  • Je komt terecht in een levensechte, maar veilige en toegankelijke leeromgeving.
  • Vanuit de regiekamer stuurt een praktijklector reallife scenario’s aan: bloedafnames, inspuitingen, wondzorg, een hartstilstand, een beroerte, een bloeddrukval …

 

 

Patiëntenzones: thuis, consultatie, ziekenhuis

Zorg dragen voor patiënten of cliënten van 0 tot 99 jaar: thuis, in het ziekenhuis, in de consultatieruimte van een arts ... Elke situatie bootsen we levensecht na. Hier oefen je specifieke technieken: vaardigheden als bloedafnames, inspuitingen en wondzorg.

Onze oefenruimte in 360°

Skillslab: Werken met simulatiepoppen

In het Skillslab werk je met high fidelity mannequins. 

SIM

Sh*t just got real!

Onze simulatietrainingen zijn nét echt. De pop in dit ziekenhuisbed spreekt niet alleen tegen je … ze spreekt je ook tegen. In team probeer je samen een situatie op te lossen, terwijl je medestudenten via een livestream in een ander lokaal meekijken. Daarna analyseren jullie samen het scenario. Wat ging goed? Wat had je achteraf gezien beter anders aangepakt? In deze sessies leer je zoveel mogelijk van elkaar!

Scanner handhygiëne

Niets wat je in een ziekenhuis vaker zal doen dan je handen wassen. In het skillslab is een goede handhygiëne een prioriteit, daarom stuurt onze handscanner iedereen met vuil onder zijn nagels onverbiddelijk naar de dichtstbijzijnde bus handzeep.

Hightech handen wassen, het kan.

Verplaatsingsvaardigheden

Verpleegkunde is een teamsport: je draagt zorg voor je eigen lichaam en dat van je collega’s en verplaatst zware lasten niet alleen. Dat leer je in het skillslab tijdens de sessies Verplaatsingsvaardigheden.

We vertrekken vanuit juist bewegen (en juist je rug gebruiken). Pas daarna verplaatsen we dingen. Daarvoor heb je lenigheid, coördinatie, kracht en uithouding nodig.

KDG MOVE 450B46EF 081D 4D89 A5A8 0A8803FFD175

Relationeel skillslab

Een patiënt met de juiste woorden een hart onder de riem steken, is een echte vaardigheid. Dat leer je alleen door veel te oefenen. In het Relationeel skillslab trainen we daarom je communicatievaardigheden. Van een eerste ‘Hallo, ik ben Sarah en ik kom je vandaag helpen met wassen.’  tot  ‘Ik hoorde dat je een moeilijk gesprek had met de dokter over je behandelmogelijkheden en merk je tranen op, mag ik er even bij komen zitten?’

Oefenen doe je met simulatiepatiënten! Acteurs eigenlijk, die in het ziekenhuisbed van ons skillslab een levensechte situatie spelen. Zo kan jij in een veilige omgeving je communicatie met patiënten op punt stellen.

We zijn altijd op zoek naar simulanten voor het skillslab: échte mensen die echte situaties naspelen. Leg je moeder, vader, oom of beste vriendin eens in ons bed!

Ook simulatiepatiënt worden?