Zorgopleidingen reageren: "Wij leveren sterke professionals af"

Onze opvoed(st)ers, verpleegkundigen, sociaal werk(st)ers … staan te springen om aan de slag te gaan. Met tonnen goesting voor een beroep waarin je écht een verschil kan maken.

Tijdens hun opleiding boden we hen een veilige en realistische omgeving met ruimte voor experiment waarin ze zich konden ontwikkelen tot professionals. En nu zijn ze er klaar voor.

En we beperken ons niet tot 18-jarigen. Via flextrajecten, postgraduaten, ba-na-ba’s, navormingen … trekken we ook professionals aan uit andere sectoren die zin hebben in een carrièreswitch en zich willen heroriënteren. Ook zij bieden een zeer waardevolle bijdrage om de tekorten in te sector op te vangen.

Als hogeschool nemen we onze maatschappelijke rol meer dan op. We leveren al jaren sterke gediplomeerden af. We vinden het belangrijk om geëngageerde studiekiezers aan te trekken en om hen te wapenen voor de uitdagingen die hen te wachten staan in de (sociale) zorgsector.

Onze studenten staan te popelen om aan het werk te gaan, om wachtlijsten weg te werken, om vacatures in te vullen. Ze zijn klaar om de handen uit de mouwen te steken, om met passie mensen bij te staan en te verzorgen, om de wereld te verbeteren.

We leiden onze studenten in eerste instantie breed op, zodat ze klaar staan om binnen vele sectoren en met uiteenlopende problematieken te werken. Hun gedrevenheid om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het leven van hun toekomstige cliënten neemt gedurende de opleiding alleen maar toe. Dit kan omdat we hen de kans geven zich te specialiseren op zelf gekozen domeinen. Wij staan garant voor gespecialiseerde opvoeders-begeleiders die het verschil kunnen maken.
Katrien Verlinden, opleidingshoofd Orthopedagogie
We bieden studenten een praktische en moderne opleiding met directe handvaten naar de praktijk. Ruime contacten met het werkveld bieden studenten volop kansen om ervaringen op te doen binnen verschillende contexten en domeinen. Met het flextraject Verpleegkunde willen we naast 18-jarige studiekiezers ook heroriënteerders een haalbaar traject aanbieden.
Ann Cleerbout, opleidingshoofd Verpleegkunde
Zeggen ze dat je sociaal bent? Ben je graag onder de mensen, luister je écht naar hun verhalen, denk je mee over hun vragen? Kick je op ontmoeting? Voel je mee, mét lef? Streef je naar een beter leven voor die ene kwetsbare persoon, dat ontwrichte gezin of die minderheidsgroep? Vind je dat het beter kan met de wereld, of moet? Wil je verandering in gang zetten? Nu? Sociaal werker. Yes, you can.
Rudy Verhoeven, opleidingshoofd Sociaal Werk