Onderzoeker
Bio
Ann studeerde in 1997 af als Licentiaat in de Voedings- en Dieetleer na het eerder behalen van een Bachelor-diploma in de Chemie. In 1997 startte Ann haar werkcarrière bij de R&D-afdeling van Amylum Belgium (het huidige Tereos) en dit in het analytisch centrum. Hier werden er verschillende instrumentele analysetechnieken uitgevoerd. In 2000 maakte Ann de overstap naar Seghers Enhancing (aroma-afdeling van de Seghers groep). Na faillissement van deze groep werd het bedrijf Scentarom opgericht waar Ann van dag 1 aan de slag ging. Scentarom nv is een KMO gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aroma’s en parfums. Scentarom werd in 2006 bekroond met de prijs van KMO-laureaat voor het meest innovatieve bedrijf. Ann was hier verantwoordelijk voor de analyse van aroma’s en parfums alsook de ontwikkeling van nieuwe formulaties. Na het succesvol beëindigen van een Specifieke Leraren Opleiding startte Ann in 2019 aan de Karel De Grote Hogeschool als onderzoeker in het huidige Onderzoekscentrum Duurzame Industrie. Zij werkt daar voornamelijk in het domein van valorisatie van afvalstromen alsook op verschillende dienstverlengingsopdrachten. Daarnaast is zij ook docent van de vakken “Labotechnieken” aan het eerste jaar en “Voedingschemie” aan het derde jaar van de professionele bachelor biomedische laboratoriumtechnologie.
Onderzoeksaffiliaties
Publicaties
- Characterization of Seed Oil from Six In Situ Collected Wild Amaranthus Species Diversity https://doi.org/10.3390/d15020237
- Differences in Seed Weight, Amino Acid, Fatty Acid, Oil, and Squalene Content in γ-Irradiation-Developed and Commercial Amaranth Varieties (Amaranthus spp.) http://dx.doi.org/10.3390/plants9111412
- Interlaboratory study on lipid oxidation during accelerated storage trials with rapeseed and sunflower oil analyzed by conjugated dienes as primary oxidation products https://doi.org/10.1002/ejlt.202300067