Wie zijn wij?
Karel de Grote Hogeschool, dat zijn 9 campussen, 38 afstudeerrichtingen, meer dan 100 bijscholingsmogelijkheden, 6 onderzoekscentra, circa 14700 studenten en 1599 medewerkers.
We willen een werkgever zijn waar jij je goed kan voelen.
Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om het opleidingsteam KMO-management te versterken!
Wat is jouw rol?
Onze opleiding KMO-management stoomt studenten klaar om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn in de sterk veranderende KMO-wereld. We leren hen ondernemend managen met veel aandacht voor duurzaamheid, analytische vaardigheden en het digitale.
Naast het opbouwen van een stevige basis met gespecialiseerde expertise werken we in deze opleidingen ook aan ICT skills. En daar kom jij in beeld.
Je werkt als docent Excel mee aan het groeiproces van onze studenten naar gedreven professionals. Jouw focus ligt daarbij op hun analytische en technische skills. Jij leert hen hoe ze gegevens en cijfers kunnen ombuigen tot bruikbare info ter ondersteuning van allerlei (bedrijfs)beslissingen.
Wat doe je concreet?
Jij leert de eerstejaars studenten om aan de slag te gaan met de basisfunctionaliteiten van Excel om zo oplossingen te kunnen bieden aan bedrijfsgerichte cases. Studenten leren de data te visualiseren in grafieken en tabellen en passen een professionele opmaak toe. Ze passen de aangeleerde tools efficiënt en effectief toe met de focus op zelfredzaamheid.
Wat is je profiel?
- Een expert op het vlak van Excel die zijn ervaringen op maat van de studenten kan vertalen
- Een begeleider met een praktische en coachende aanpak
- Een motivator die op een inclusieve manier kan omgaan met diversiteit in een klasgroep
- Een teamplayer die graag afstemt en samenwerkt met collega’s om eenzelfde kwaliteitsniveau te halen en ervoor te zorgen dat alle opleidingsonderdelen één samenhangend geheel vormen.
- Affiniteit met KMO’s en duurzaamheid is een pluspunt.
Daarnaast ben je in het bezit van een bachelor- of masterdiploma in een economische richting. Een pedagogisch diploma is geen must, wél een groot hart voor onze studenten en hun toekomst.
Wat bieden we jou?
- Een deeltijdse opdracht als contractueel bediende[1]. Je start op 1 september 2025 met een overeenkomst van één jaar, die na positieve evaluatie verlengd kan worden.
- Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht[2]), een internetvergoeding van 20€ per maand, een lerarenkaart die je tal van voordelen biedt en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
- Als bachelor ontvang je een loon volgens het barema van praktijklector (316) en als master volgens het barema van lector (502). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit.
- Een warm onthaal in een team met enthousiaste collega’s. Jouw collega’s staan klaar om je de nodige hulp te bieden van bij jouw start.
- Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
- Drie keer per academiejaar organiseren we een KdG-brede onthaaldag waar je KdG als organisatie beter zal leren kennen. Daarnaast krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
- Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
- Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,27 € per km.
- Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: kdg.be/werken-bij-kdg!
Interesse? Vertel het ons!
Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 18 augustus via www.kdg.be/werken-bij-kdg. Ga naar ‘bekijk onze vacatures’, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.
Wat zijn dan de volgende stappen?
- de 1ste screening gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven
- de 2de ronde bestaat uit een gesprek (in de week van 18 of 25 augustus op campus Groenplaats). Tijdens dit gesprek zal je ook een korte proefles geven die je ter plaatse lag voorbereiden. Reken voor dit gesprek 2 uur.
Specifieke noden?
Zijn er specifieke noden tijdens het selectieproces waar we best rekening mee houden?
Laat ze ons zeker weten via 03 613 13 36 of via hr@kdg.be.
We kijken graag of en hoe we hieraan tegemoet kunnen komen.
Een vraag?
Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Katleen De Naeyer, opleidingshoofd, via katleen.denaeyer@kdg.be .
Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.
Onze hogeschool is gesloten van 11 juli t.e.m. 17 augustus. Vanaf 18 augustus staan we weer paraat.
[1] Werk je reeds in een statutair ambt, neem je daarvoor bij je andere werkgever TAO op en ga je dit combineren met een tewerkstelling bij KdG? Dan word je binnen KdG ook statutair aangesteld.
[2] De verlofdagen worden collectief vastgelegd tijdens de schoolvakanties.
Hoe solliciteren?
Nog een vraag over deze job?
Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.
- hr@kdg.be
- antwoord binnen de week
-
Lees meer over onze sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden

Deze vacatures niet jouw ding?
Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.
Waarom werken bij KdG?
Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.
Internationaal
Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.
Bijdragen aan de samenleving
Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.
Hybride werken
Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken.
Je welkom én thuis voelen
Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze.
Ervaar de kracht van samenwerken
Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.
Brede jobmogelijkheden
Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen.