Marijke maakte drie jaar geleden de switch van het secundair onderwijs naar het hoger onderwijs. Ze had zin in een nieuwe uitdaging en startte als Stafmedewerker onderwijs en ontwikkeling en als docent bij KdG. “Ik wilde al een tijdje de stap maken naar het hoger onderwijs. Ik had zin in een nieuwe uitdaging, een trapje hoger. Werken bij een grotere organisatie waar het niveau ook hoger lag was het doel.”. En dat vond ze ook. “Zowel het niveau van de leerstof is hoger, als het niveau van lesgeven. Voor mij had KdG een soort van naamsbekendheid dat me aantrok. Ik associeerde het als een hoog aangeschreven hogeschool, waar de kwaliteit van het onderwijs goed lag. Het is een merk dat er staat.”.
Een nieuw gezicht
Als nieuw gezicht werd ze stap voor stap begeleid in haar rol. “Drie jaar geleden werkten we met een peter- en metersysteem. Iets wat voor mij enorm goed werkte. Wetend dat er iemand is waar je je vragen aan kan stellen, stelde me gerust in de opstart van mijn job. Ik spreek hier dan wel over mijn rol als lid van het team kwaliteitszorg. Als docent was het een beetje zoeken, maar ik vond al snel mijn eigen weg.”.
Het systeem waar Marijke het over heeft, heeft tijdens de pandemie een opknapbeurt gehad. “Sinds dit jaar werken we met een begeleidingstraject. Als nieuwe werknemer krijg je een aantal infosessies doorheen het jaar, waar je alles te weten komt over de job en de campus. Je krijgt een overzicht van alle belangrijke zaken en ook een wie-is-waar-voor-verantwoordelijk document. Wat ook echt wel nodig is. Als overkoepelende dienst kom je met heel wat diensten in contact en de juiste persoon aanspreken maakt je werk al heel wat efficiënter.”.
Werkdruk
Als docent en stafmedewerker voelt Marijke de werkdruk. Iets wat ze ook van andere collega’s hoort. “Soms denk ik bij mezelf, ik doe het mezelf ook wel aan. Het feit dat ik op twee diensten werk, doet er zich ook niet goed aan. Als er op hetzelfde moment bij beide diensten een piek is, zorgt dit voor de nodige stress.”.
Zoals meerdere collega’s is Marijke naast KdG ook met andere zaken bezig. “Ik werk 80% en studeer 20%. Ik volg een master-na-master in Onderwijswetenschappen. Normaal gezien zou dit een mooie balans moeten geven, maar ik betrap er mezelf nog vaak op dat ik op mijn vrije dag nog aan het werk ben. Ik vind het echt niet erg om hard te werken en meer uren te doen. Maar als je dan nog het gevoel hebt dat je achterloopt, geeft dat een vervelend gevoel. Ik denk ook niet dat het probleem bij mijn dienst ligt, maar wel structureel.”.
Warme campus
Ook al ervaart Marijke werkdruk, ze zou KdG niet willen inwisselen voor een andere job. “Wat ik zo hard apprecieer aan deze hogeschool is dat het echt een warme werkplek is. Ik merk als ik op de campus kom, dat ik echt denk ‘Ik ben hier graag.’. De manier waarop mensen met elkaar omgaan zorgt voor een aangename sfeer. Wanneer ik in een meeting zit met andere docenten of met een opleidingshoofd blijft de stemming altijd warm en open. Collega’s zijn enorm competent, maar tegelijkertijd ook aanspreekbaar. Maakt niet uit hoe druk ze het hebben, je krijgt altijd een antwoord.”. Drie woorden die voor Marijke KdG beschrijven: Een heldere visie, gedreven en vertrouwen.
Wil jij onze collega worden?
Waarom werken bij KdG?
Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.
Internationaal
Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.
Bijdragen aan de samenleving
Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.
Hybride werken
Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken.
Je welkom én thuis voelen
Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze.
Ervaar de kracht van samenwerken
Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.
Brede jobmogelijkheden
Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen.
Jouw collega's aan het woord
Als je ons niet gelooft
Vraag het aan de kinderen van Geertrui.
Vraag het aan de dochter van Simonne.
Vraag het aan de dochter van Lieselot.
Achter de schermen bij KdG
Meer weten over werken op KdG?
Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.
- Mail hr@kdg.be.
- Je krijgt antwoord binnen de week.
- Lees meer over onze sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden
Word nu onze collega
Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures
Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.
- Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
- Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
- Geen spam, we beloven het.