Wouter startte acht jaar geleden als jobstudent en bleef plakken

In 2014 startte Wouter zijn carrière als ijverige student bij KdG. Hij schreef toekomstige studenten in, deed wat administratief werk en gaf een woordje uitleg over alles wat met studeren te maken had. Na twee jaar kreeg hij een aanbod aan dat hij niet kon weigeren:  voltijds aan de slag bij KdG. Niet als jobstudent, wel als medewerker front office. “Mijn ervaring bij KdG als jobstudent was zo fijn dat ik deze kans echt niet kon afslaan. Toen ik werd gecontacteerd, was de keuze snel gemaakt. Het takenpakket sprak me aan en de werksfeer onder collega’s zat zo goed dat ik me er echt al thuis voelde.”. Als pas afgestudeerde leraar aardrijkskunde en geschiedenis ruilde hij de schoolbanken in voor een bureau op KdG.

3 functies 1 werkplek

Momenteel voert Wouter drie compleet andere functies uit dan waarvoor hij heeft gestudeerd. “De functies die ik vervul zou ik voor geen geld willen ruilen. Ze maken mijn job enorm divers en uitdagend waardoor ik constant geboeid blijf. Ik zou niet weten welke functie nog zo’n divers palet aan taken biedt. Al komt een coördinerende of leidinggevende functie wel in de buurt.” grapt hij. Wat betreft leidinggevenden, heeft hij er drie. “Ieder heeft zijn eigen manier van werken, over het algemeen heb je wel een bepaalde vrijheid. Als medewerker front office heb je natuurlijk een bepaalde structuur waar je je moet aan houden. Het is een baliefunctie waar je niet zo maar kiest wanneer je werkt.”. Bij de vraag of hij het moeilijk vindt om de drie te combineren antwoordt hij “Soms, maar dat is juist wat het zo spannend maakt.”.

Het verdomde c-woord

Wat niet van een leien dakje liep was het hybride werken. “De band met collega’s is voor mij echt een meerwaarde. En dan heb ik het echt over kleine dingetjes; een paasei naar elkaar gooien, domme mopjes maken of gewoon een pint pakken na het werk. Dat soort zaken werken echt goed voor je humeur.”.  

Niet alleen collega’s maken voor Wouter de job. Ook het samenwerken met studenten. “Door de pandemie verwaterde mijn contact met studenten. Tot twee jaar terug kwam elke student, vaak samen met hun ouders, naar de campus om zich in te schrijven. Ze kregen een infosessie en heel wat tierlantijntjes om mee naar huis te nemen. Door de pandemie moest dit online gebeuren, wat voor mij echt de beleving van de inschrijvingen naar beneden bracht. Gelukkig zijn er ook voordelen aan online inschrijven.”.

7,83 op 10

Een score van 7,83 geeft Wouter aan KdG als werkplek. “Wat ik zo leuk vind aan het werken op een hogeschool is de omgeving. Je wordt constant omringd door gemotiveerde personen die willen blijven leren. Het is een plek waar de werk-privébalans enorm goed ligt. Er hangt een inspirerende en aangename sfeer.”.

Medewerker aan het bellen op campus Zuid

Wil jij onze collega worden?

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Remote video URL

Jouw collega's aan het woord

Eén van de leukste dingen aan KdG is de mengelmoes van het personeel, verschillende profielen, maar wel één geheel.
Wout
Wout
Campusbeheerder
Ik geloof oprecht dat je bijna nergens zoveel vrijheid krijgt om je job in te delen zoals op KdG.
medewerkster
Horiya
Studentadministratie
Een nieuwe medewerker heeft na 5 minuten het gevoel dat die al 10 jaar in het team zit.
Pieter
Pieter
Docent
Een hogeschool trekt mij aan omdat ik wil blijven leren. Als je dan in een omgeving zit waar leren je corebusiness is, is er geen betere match.
Cleo
Cleo
Medewerker Marketing & Communicatie

Als je ons niet gelooft

Remote video URL

Vraag het aan de kinderen van Geertrui.

Remote video URL

Vraag het aan de dochter van Simonne.

Remote video URL

Vraag het aan de dochter van Lieselot.

Achter de schermen bij KdG

Remote video URL
Remote video URL
Remote video URL
Remote video URL

Meer weten over werken op KdG?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Word nu onze collega

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

  • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
  • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
  • Geen spam, we beloven het.