Zorg op Maat

Onderzoeksdomein

  • Wij doen onderzoek naar zorg op maat van de zorgvrager en bieden antwoorden op vragen hierover in jouw zorginstelling
  • We willen de digitale gezondheidsgeletterdheid en het zelfmanagement van patiënten verhogen en we zetten in op shared decision-making in de zorg.  
  • We ontwikkelen praktijktools die jij direct op de werkvloer kunt inzetten, zoals methodieken, train-the-trainer pakketten, communicatietools, e-books, maar ook bijscholingen.   
  • Wij werken vanuit het onderzoekscentrum Zorg in Connectie.

Wat kunnen we voor jou doen?

Ondersteuning bij het opstellen van onderzoeksvragen

Samen (onderzoeks)vragen uit jouw organisatie helder krijgen om zorgprofessionals in je organisatie beter te ondersteunen in hun job door in te zetten op (klinisch) leiderschap, interdisciplinaire samenwerking of persoonsgericht werken? Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.  

Onderzoek op maat

Een concreet idee testen in de praktijk? Heb je hulp nodig om dit op een wetenschappelijke manier aan te pakken en wil je concrete resultaten over de impact van jouw idee? We ontwikkelen met jou een traject op maat.   

Bijscholingen en lezingen

Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten uit ons onderzoek? Volg één van onze bijscholingen of lezingen. Dit kan zowel op onze campus als bij jou op de werkvloer.   

KdG Academy lezingen, studiedagen, vormingen

Dienstverlening op maat

Gebruikmaken van onze bestaande methodieken en tools, maar dan op maat van jouw organisatie? Dat kan. We stemmen ze telkens af op maat van jouw noden en organisatievorm. Contacteer ons voor meer informatie via zorginconnectie@kdg.be

Zorg op maat van de zorgvrager  

We versterken zorgprofessionals in hun connectie met de zorgvrager door zorg op maat te bieden, preventief en doelgericht te werken en aandacht te hebben voor toegankelijkheid van zorg voor mensen in kwetsbare situaties. Bij zorg op maat van de zorgvrager, oftewel persoonsgerichte zorg, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele voorkeuren en behoeften en wordt ingespeeld op diverse noden met behoud van de menselijke waardigheid. We willen de digitale gezondheidsgeletterdheid en het zelfmanagement van patiënten verhogen en we zetten in op shared decision-making in de zorg.  

Realisaties  

Projecten

De output van het PWO Kansenpad en het project Born in Brussels hebben veel gelijkenissen. De expertise en inzichten van het PWO Kansenpad worden ingezet in de app Born in Belgium Professionals die voortkomt uit Born in Brussels.
date_range
Duur:
Nov 2021 - Nov 2025
attach_money
Financiering:
KdG,
RIZIV
Het doel van dit onderzoek is het schrijven van een scoping review over de begeleiding door een vroedvrouw van vrouwen met anorexia nervosa in een acute of herstelfase tijdens de perinatale periode.
date_range
Duur:
Sep 2023 - Aug 2024
attach_money
Financiering:
PWO
Met EXPLAINMED ontwikkelen we een tool die dokterstaal voor iedereen verstaanbaar maakt. Met AI zet deze tool ingewikkelde doktersverslagen om naar voor iedereen begrijpelijke informatie en helpt de patiënt zo verder.
date_range
Duur:
Jan 2024 - Dec 2025
attach_money
Financiering:
Amai!
De Slimme Diabetesassistent is een slimme, gepersonaliseerde diabetesassistent die personen met type 1 diabetes helpt om hun bloedsuikerspiegel beter onder controle te krijgen voor, tijdens en na fysieke activiteiten met behulp van Artificial Intelligence.
date_range
Duur:
Jan 2022 - Jan 2023
attach_money
Financiering:
Amai!
PATH helpt ouders, hun families en zorgprofessionals in het voorkomen, diagnosticeren en het succesvol omgaan met milde tot gemiddelde psychische klachten die samenhangen met de geboorte van een kind.
date_range
Duur:
Sep 2019 - Sep 2022
attach_money
Financiering:
Interreg 2 Zeeën

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij ons onderszoekscentrum Zorg in Connectie bijvoorbeeld terecht voor:

  • Praktische interventies en bijscholingen vanaf de levensstart tot de ouderenzorg.
  • Innovatieve methoden om de zorgpraktijk in jouw organisatie te verbeteren voor de patiënt en de zorgverlener.
  • Ondersteuning en verbetering van de positie van de zorgverlener.

Contacteer ons vrijblijvend