Véronique, een schakel tussen KdG en het werkveld

Al twaalf jaar is Véronique het gezicht van de opleiding verpleegkunde. Als stagecoördinator wordt ze vaak herkend in verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen en staat ze dag en nacht klaar voor studenten. “Doorheen de jaren is mijn opdracht binnen KdG enorm veranderd. Wat begon met lesgeven draaide uit tot het coachen en begeleiden van studenten. Tijdens mijn eerste twee jaren was mijn job een mix tussen een docent, skillslab medewerker en stagebegeleider.  Toen er wat internationale projecten op mijn pad kwamen, veranderde er heel wat. Het lesgeven viel weg en ik zette me 100% in op het begeleiden van de projecten en studenten bij hun stage. Daarom noem ik mezelf ook wel eens de schakel tussen KdG en het werkveld.”.

Hybride werken

“Als stagecoördinator zie ik de voor- en nadelen in van hybride werken. Het bespaart me heel wat tijd, maar ik mis ook wel de connectie tussen de stagebedrijven en mezelf.” Als coördinator heb je de taak om niet alleen studenten te begeleiden, maar ook om aan te voelen of een bedrijf geschikt is als stageplaats en wat ze juist verwachten van de student. “Voor de pandemie had ik de gewoonte om minimum 1 keer per jaar alle stagebedrijven te bezoeken en in te schatten of de student er wel op zijn plaats zat. Dit betekende dat ik makkelijk heel Vlaanderen doorkruiste en zo dus heel wat tijd verloor door verplaatsing. Hierbij is hybride werken echt een voordeel. Nu plan ik 4 tot 5 gesprekken in die ik voer van waar ik wil, zelfs van uit mijn zetel”, lacht Véronique.

“Natuurlijk zijn er ook wat negatieve aspecten aan online vergaderen. Zo mis je de connectie met het bedrijf wanneer een meeting via Teams doorgaat. Normaal kom ik ergens binnen, bieden ze me een koffie aan en hebben we het informeel koffiekletske. Tijdens dat gesprek leg je heel wat contacten die noodzakelijk zijn voor het formele gedeelte. Wat ik nu doe, is zorgen voor afwisseling, ik kijk wat het efficiëntst is en spreek zo af met de verantwoordelijke.”.

Verschillende projecten

Bij KdG is het motto ‘Hoe groot wil jij worden?’, dit geldt niet enkel voor studenten, maar ook voor medewerkers. “Doorheen de jaren heb ik verschillende keren de kans gehad om mee te werken aan projecten. Zowel internationaal als nationaal. Samen met Erasmus en verschillende partners uit Nederland, Finland en Zuid-Afrika werkte ik mee aan 3 intensieve programma’s.” Samen met AP organiseerde KdG de European Nursing Module. De ENM is een jaarlijkse meeting die studenten verpleegkunde toelaat om twee weken les te volgen en een observatiestage te lopen in een ander Europees land.

Mijn tempo

“Zowel in mijn projecten als in mijn job als stagecoördinator krijg ik de vrijheid om mijn werk in te plannen zoals ik het zelf wil. Omwille van de onderwijsstructuur, wordt al snel verondersteld dat wij van maandag tot vrijdag in een 9-to-5 mentaliteit werken, maar dat is totaal niet zo. Mijn uren verschillen van week tot week. Vaak staan studenten met een vroege of late shift. Als stagecoördinator moet je dan tijd vrij maken buiten je kantooruren, wat ik totaal geen probleem vind. Misschien is dat eigen omdat ik vroeger ook op onregelmatige uren werkte. Zolang ik mijn eigen planning kan maken en dus ook eens een paar uur kan vrij nemen, vind ik dit niet meer dan normaal.”.

“Vrijheid zet zich ook verder dan alleen maar de werkuren. Ik droomde al lang van een summer school en ik heb alle middelen gekregen om dit waar te maken. Vanaf dit jaar gaat er de mogelijkheid zijn voor deel te nemen aan de Zomerschool. Er is echt wel ruimte voor een nieuw gegeven met eigen inbreng. Als persoon heb ik het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt, waardoor ik de kans krijg om nog meer professioneel te groeien.”

Docent Campus Zuid Verpleegkunde

Wil jij onze collega worden?

Waarom werken bij KdG?

Eerlijk? Jij moet vooral gaan werken waar je je goed voelt. Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan praten we daar graag eens over met je. Want dat (en nog veel meer) krijg je bij KdG. Jouw verhaal wordt deel van ons verhaal.  

 

 

Internationaal 

Van onze Engelstalige opleidingen tot de optie om zelf op uitwisseling eens naar het buitenland te gaan. We hebben heel wat in de aanbieding.

Bijdragen aan de samenleving 

Jij maakt mee het verschil voor onze studenten, medewerkers, samenwerkingspartners en voor de maatschappij. Daar mag je fier op zijn. Met jouw opgedane ervaring en motivatie bouw je mee aan een gezamenlijke ambitie: positieve maatschappelijke verandering.

Hybride werken 

Je krijgt de nodige autonomie om zelf je werk te plannen en dus ook hybride te werken. Wel streven naar een gezonde mix van on campus en thuiswerk met het oog op een goede balans tussen de voordelen van telewerk en die van real-live samenwerken. 

Je welkom én thuis voelen 

Iedereen is welkom. Het klinkt misschien cliché, maar daar streven we echt naar: een omgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen, wie je ook bent, van waar je ook komt. Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze. 

Ervaar de kracht van samenwerken 

Je staat er niet alleen voor. Beloofd. In een grote organisatie zoals die van ons is het in het begin soms even zoeken. Maar je team en de mensen rondom je zijn er om je bij te staan. Dat komt helemaal goed.  

Brede jobmogelijkheden 

Qua vacatures in een hogeschool, denk je waarschijnlijk spontaan aan lesgeven. Maar we hebben nog veel meer te bieden. Je kan ook aan de slag als onderzoeker, leidinggevende, coach, IT-expert, projectmedewerker, business developer en ga zo maar door. Kansen die we je graag zien grijpen. 

Jouw collega's aan het woord

Eén van de leukste dingen aan KdG is de mengelmoes van het personeel, verschillende profielen, maar wel één geheel.
Wout
Wout
Campusbeheerder
Ik geloof oprecht dat je bijna nergens zoveel vrijheid krijgt om je job in te delen zoals op KdG.
medewerkster
Horiya
Studentadministratie
Een nieuwe medewerker heeft na 5 minuten het gevoel dat die al 10 jaar in het team zit.
Pieter
Pieter
Docent
Een hogeschool trekt mij aan omdat ik wil blijven leren. Als je dan in een omgeving zit waar leren je corebusiness is, is er geen betere match.
Cleo
Cleo
Medewerker Marketing & Communicatie

Als je ons niet gelooft

Remote video URL

Vraag het aan de vrouw van Mohssin.

Remote video URL

Vraag het aan de kinderen van Geertrui.

Remote video URL

Vraag het aan de dochter van Simonne.

Remote video URL

Vraag het aan de dochter van Lieselot.

Remote video URL

Vraag het aan partner Steffi.

Achter de schermen bij KdG

Remote video URL
Remote video URL
Remote video URL
Remote video URL

Meer weten over werken op KdG?

Neem dan contact met onze dienst HR of de persoon vermeld in de vacature.

Word nu onze collega

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Bekijk onze andere vacatures of blijf gewoon op de hoogte.

  • Als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.
  • Met 160-200 vacatures per jaar is KdG voortdurend op zoek naar talent.
  • Geen spam, we beloven het.