Languages, Intercultural Networking & Communication

Traject van de afstudeerrichting 'Management Assistant' van 'professionele bachelor Office Management'

 • In internationale organisaties draait alles rond organisatie en management. Jij hebt oog voor winst en bedrijfsprocessen. Communicatiemanagement  in verschillende talen is  je specialiteit.
 • Uniek: we vertrekken van je talenten en je passie. Je stippelt een persoonlijk parcours uit via zelfgekozen expert classes.
 • Dankzij real-life opdrachten,  bedrijfsbezoeken, gastcolleges en stages ontdek je de uitdagende wereld van internationale bedrijven en ngo’s.
 • Je docenten zijn bronnen van expertise, energie, ideeën en creativiteit.
 • Na je opleiding ben je een proactieve, krachtdadige en verantwoordelijke co-manager in een internationale bedrijfsomgeving.
 • Daarna nog verder studeren? Je behaalt zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakelt over naar een master in de Communicatiewetenschappen, Handelswetenschappen of Meertalige Communicatie.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je opleiding in vogelvlucht

Languages, Intercultural Networking & Communication is voor explorers. Jij bent autonoom en nieuwsgierig, wil netwerken met anderstaligen, bent geboeid door internationale bedrijven of organisaties en hebt goesting voor een stage-avontuur in het buitenland.

Het is een van de vier richtingen waarin je als professionele bachelor Office Management kan afstuderen. Er is geen gemeenschappelijk jaar voorzien. Je beslist dus meteen bij de start welke richting je inslaat.

Naast algemene basisvakken trakteren we je op een uitgebreid pakket specialisatievakken.

Een derde belangrijk onderdeel van je opleiding vormen de expert classes. Als student Languages, Intercultural Networking & Communication kies je, verspreid over je hele studietraject, vijf modules uit een bijzonder gevarieerde lijst. Zo ontwikkel je persoonlijke competenties op basis van je talenten. Resultaat: op het einde van de rit heb je een uniek profiel, ideaal om je in de best mogelijke omstandigheden op de arbeidsmarkt te profileren.

Bekijk de inhoud en studiepunten van alle vakken

Taste – Discover – Develop

 • Je studeert à la carte.
 • Over de grenzen van de richtingen heen leer je in het eerste jaar globaliserend denken.
 • Je krijgt vat op het werken en netwerken in een internationale business.
 • Je ontwikkelt je praktische ICT-skills en je ontgint het werkveld.

Specifiek aan Languages, International Networking en Communication is een verplichte Engels-, Duits- of Franstalige stage in een buitenlands bedrijf. Dat mag in België zijn, maar ook ver daarbuiten.

Co-relate – Co-think – Co-ordinate

het trio waar het bij Languages, Intercultural Networking & Communication allemaal om draait.

 • Co-relate staat voor verbinden en engageren
 • Co-think staat voor inspireren en mensen mondiger maken
 • Co-ordinate staat voor de uitvoering, met andere woorden alles wat te maken heeft met organisatie en planning

Bekijk de infographic

Een talent is een samenstelling van meerdere competenties die zich tegelijkertijd uiten. En dat maakt je als mens uniek en onderscheidend, dat is jouw unieke samenstelling ...

Marc Debisschop

Wanneer heb je les?

 • Je start op 18 september. Later inspringen kan, en wel tot februari.
 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Vaak heb je één tot anderhalve dag per week vrij. Ideaal om projecten uit te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Een gezonde mix van theorie en praktijk

Natuurlijk haal je veel kennis uit je cursussen. Maar je steekt minstens zoveel op tijdens de praktijk. We nodigen docenten uit de bedrijfswereld uit om hun ervaring te delen, oud-studenten komen praten over hun carrière en je werkt meteen aan grensoverschrijdende projecten. Dat prikkelt je zelfstandigheid.

In deze opleiding ontdek je waar je echte talenten zitten en focussen we op je persoonlijke en professionele groei.

Een stage in het buitenland is een topper op je CV. Bedrijven waarderen deze ervaring enorm. Ook voor mezelf is het geruststellend om te weten dat ik later vlot zal kunnen werken in een Franstalig bedrijf in België.

Iris Coveliers

Een kruispunt van kennisdeling en innovatie

Geven en nemen, actie en reactie. Tijdens de lessen is er sowieso veel ruimte voor wisselwerking, maar ook daarbuiten. Je ontmoet professionals. Je werkt samen met andere studenten en – tijdens je stage – met collega's. Je bouwt een goede relatie op met docenten en studiebegeleiders. Je staat er dus niet alleen voor.

Prijs Frank Swaelen: kandidaat 'Grammaire InnovaCtive'

Bij KdG leer je Frans op de moderne manier.

Ik heb echt een positieve indruk van KdG! Jullie stagiaires hebben heel wat in hun mars: op professioneel én persoonlijk vlak waren zij toppers en hoogvliegers!

Roseline Leuckx - International HR & People Manager @ Cipal

Expert classes: kleur je eigen talentontwikkeling

We zijn allemaal anders en ook onze talenten durven verschillen. Uiteraard wil je ze optimaal benutten en ontwikkelen. Daarom hebben we een flink stuk vrijheid ingebouwd. Verspreid over je hele studietraject kies je voor maar liefst 15 studiepunten aan 'expert classes'. Dat komt neer op vijf keuzevakken uit een lijst van meer dan veertig.

Van een Online Recruitment tot Storytelling, van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen tot Personal Branding, en van Bedrijfspsychologie tot Digital Culture. Aan jou de keuze!

Op die manier ontdek je al spelenderwijs je talent en word je een expert in datgene waar je echt goed in bent.

Benieuwd uit welke expert classes je allemaal kan kiezen?

Ik heb nog een jaar ergens anders verder gestudeerd. Nu besef ik pas echt welke luxe het was om te studeren aan KdG: de ondersteuning, de begeleiding, zowel door docenten als door studiebegeleiding en ombuds, de stageplaats ...

Karima

I can't begin to tell you how fantastic Vicky De Wilde has been as an intern - she will be greatly missed as a colleague and on a personal level by many staff.

Melissa Wyley - Department Administrator Economics & International Studies @ The University of Buckingham

Feedback met de regelmaat van de klok

Wij geven tijdig en snel feedback, jij kan bijsturen en opbouwen.

Het academiejaar is opgesplitst in 4 periodes van 8 weken (6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 week examens).

Zo leer je plannen, maak je de studiepakketten verteerbaar en krijg je vaak info over je resultaten, vorderingen en werkpunten.

Goed voor mens en milieu

 • Een nieuwe manier van business doen?
 • Betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving?
 • Duurzaam ondernemen en corporate social responsibility?

In de expert classes Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vind je de balans tussen people, planet en profit. Je kan je uniek positioneren door een extra MVO-certificaat te behalen en zelfs een real-time bedrijfsscan uit te voeren.

Zin in ondernemen?

Zit ondernemen je in het bloed of kriebelt het om een eigen zaak op te starten? We helpen je om al tijdens je opleiding van start te gaan en je bedrijf op de markt te zetten.

Nog geen concrete plannen? Toch al eens proeven van ondernemerschap? In 3 expert classes ontdek je of ondernemen jouw passie wordt: 

 • Entrepreneurship
 • Starterskit ondernemen
 • Salesmanagement en talent

Als kers op de taart kan je stage lopen in je eigen bedrijf en kan je het statuut van student-ondernemer aanvragen. 

Wat heb je nodig?

Een laptop, of wat dacht je! Om te noteren, projecten uit te werken, gegevens uit te wisselen, te communiceren ... Tijdens de lessen maak je er intensief gebruik van.

Een recent toestel is voldoende om de lessen te kunnen volgen en aan de examens te kunnen deelnemen. Koop je toch een nieuw toestel, dan moet je zelf afwegen of je vlot kan werken met dit toestel. 

Op je examens ben je verplicht om met Windows (7 of hoger) te werken. Je kan dus een Mac gebruiken, maar zorg er voor dat je een legale versie van Windows via Boot Camp installeert. Je moet rechtstreeks in de Windows-omgeving kunnen opstarten en hebt een Windows-partitie van minstens 50GB nodig. Een harde schijf van 128GB is dan snel vol, daarom raden we je een harde schijf van 256GB aan.

Extra bonus: als KdG-student kan je gratis Office 365 gebruiken. 

Welke talen zijn belangrijk om in een internationaal bedrijf te werken?

Docente Ilse Cuypers legt in één minuut uit welke talen je moet kennen om in een internationaal bedrijf te werken.

Voor wie?

Je profiel

 • Als kind nam je al graag de leiding en kwam je keer op keer aanzetten met de wildste ideeën.
 • Netwerken is je tweede natuur.
 • Je spreekt een aardig mondje Frans en Engels, en ook in Finland of Bulgarije maak je je vlot verstaanbaar, als het moet met gebarentaal.
 • Je bent een geboren organisator, en je schudt aan de lopende band creatieve oplossingen uit je mouw.
 • Je bent ervan overtuigd dat er meer is in het leven dan je tot nu toe hebt gezien.
 • Je houdt van vrijheid, avontuur en het onbekende.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)

In de kijker: Stadscampus Groenplaats

Waar heb je les?

Heb jij even geluk: je studeert in hartje Antwerpen, op de hypermoderne campus Groenplaats. Veel beter wordt het niet! Met je laptop in de les, het studielandschap, de lounge en theView, onze hippe studie- en ontmoetingsruimte. En uiteraard is er overal wifi!

Een plek die nóg centraler ligt, is moeilijk denkbaar: met zicht op de kathedraal en de Groenplaats. Ook fijn: de Kammenstraat en de Nationalestraat zijn vlak om de hoek. Op weg naar huis winkelen op de Meir? Hoort erbij. Om van de vele terrasjes en eethuisjes nog te zwijgen …

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.heb@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

 • Je komt terecht in de wereld van ngo’s, ambassades en internationaal gerenommeerde bedrijven. Wat denk je bijvoorbeeld van een job als assistant to the CEO, international communication expert of international project leader bij een bedrijf in pakweg Hong Kong?
 • Of je reist als multigetalenteerde freelance management assistant de wereld af en belandt op plekken waar je net dan nodig bent ... Je wordt een onmisbare én meertalige schakel in gelijk welk bedrijf.
 • Je vindt onze oud-studenten onder meer bij L’Oréal, Siemens, Unicef, Proctor & Gamble, Artsen zonder Grenzen ...

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je makkelijk doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management, Meertalige Professionele Communicatie ...
 • In de mooie Franse studentenstad Nancy kan je gaan voor een Master Langues étrangères appliquées aan de Université de Lorraine. Na 1 jaar behaal je al een diploma van het eerste masterjaar, na 2 jaar een volledige master, zonder dat je een schakeljaar moet doen. Dé opstap naar een job in ambassades en consulaten, of als co-manager in internationale bedrijven.
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede professionele bachelor gaan. In één jaar tijd haal je zo een tweede diploma binnen.

Graag al eens proeven van de sfeer?

Kom naar de infodag!

We onthalen je als een vip. Kan je meteen al die vragen stellen waar je nog mee zit. Je kan ook praten met docenten en cursussen inkijken.

Zo hoor je uit eerste hand hoe het is om te studeren aan KdG.

Bekijk ook de andere infomomenten

Volg al een les mee!

Echte lessen met echte docenten en echte studenten, wat wil je nog meer?

Sluit aan bij de huidige KdG-studenten en volg gratis een open les!

 

Stel je vraag aan een student

En je krijgt een eerlijk antwoord van een ervaringsdeskundige.

Makkelijk, via Facebook.

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Lees meer ...

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.