Cross Media Management

Traject van de professionele bachelor Organisatie en Management

 • Van digital native tot digital leader: combineer online communicatie & strategie met grafische skills.
 • De lessen zijn net zo veelzijdig als de job: storytelling in video, podcast en sociale media, klantgerichte communicatie en projectmanagement, digitale campagnes en Google Analytics.
 • Je werkt samen met organisaties en bedrijven: theorie zet je meteen om in praktijk.
 • Kies de Expert en Experience Classes die passen bij jouw talent, interesse en nieuwsgierigheid.
 • Mag het echter dan echt? Sluit je dan aan bij ons eigen creatief bureau: Tartaar Agency!
 • Jobs? Help bedrijven aan een digitale smoel en ga aan de slag als communicatiemanager, social media manager, digital manager, content creator, digital creative ….
 • Onze oud-studenten vind je bij creatieve bureaus in België en het buitenland zoals We Like You, De Twaalfde Man, Wunderman Thompson Antwerp, Oona, Are Agency... Of ze staan in voor de communicatie bij Stad Antwerpen, VRT, Mediamarkt, Ellis Burger …

Hoe ziet de opleiding eruit?

Cross Media Management is een traject van de professionele bachelor Organisatie en Management. Er is geen gemeenschappelijk jaar. Je kiest dus meteen je specialisatie.

Bij Cross Media Management draait alles om digitale strategie, communicatie en grafische skills.

 • Je start met een stevige basis in organisatie en management.
 • Daar komt een uitgebreid pakket specialisatievakken bovenop: Digital Strategy, Contentcreatie, Social Video, Social Advertising…
 • Kies zelf welke Expert en Experience Classes je wil volgen. Zo creëer je een uniek expertiseprofiel, ideaal om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt.
 • Wat je leert in de verschillende vakken breng je samen in de praktijk: in Team Challenges werk je voor échte klanten.

Eerste jaar

 • In onze 5 Day Challenge stamp je samen met je medestudenten een creatief bureau uit de grond. Een vliegende start, ook op sociaal vlak.
 • Leg een stevige strategische basis in Digital Strategy en Ondernemen in de digitale sector.
 • Haal je Engels en Frans naar een professioneel niveau.
 • Maak je grafische vingers vuil aan Photoshop, webdesign en video editing.
 • In Team Challenge 1 breng je een eerste keer alles samen wat je leerde: start to scrum aka projectmanagement.

Tweede jaar 

 • De modules Inbound Marketing, Social Video, Social Advertising, Storytelling en Contentcreatie zijn must haves in je professionele parcours.
 • Behaal tijdens je opleiding je Google Certification voor Google Analytics en Adwords. Daarop word je gecoacht in Performance Marketing.
 • In Team Challenge 2 werk je een groepsopdracht uit met Video Editing en Storytelling. Reken op feedback recht uit het werkveld.

​Derde jaar 

 • In Team Challenge 3 creëer je (media) bekendheid rond een maatschappelijk relevant thema: maak het verschil!
 • Content creation bij een groot creatief bureau? De social media van een start-up professionaliseren? Ga twee keer op stage en doe dus veel werkervaring op.
 • Voor Cross Media Innovation combineer je alles wat je hebt geleerd. Je werkt samen met studiegenoten een vernieuwende digitale strategie uit, die je aan een jury voorstelt. En dat in drie talen!

Diploma

Het traject Cross Media Management is een keuze-onderdeel van de opleiding Organisatie en Management. Op je diploma staat enkel Organisatie en Management vermeld.

Remote video URL

Vakken en studiepunten

Eerste jaar

Contentcreatie & Ontwerp
14 studiepunten
Web essentials
(
3 studiepunten
)

Digital Essentials is een inleiding in de enorm uitgebreide en soms overdonderende wereld van webdesign. Je leert omgaan met HTML5 en CSS. We werken ook met Adobe Creative Suite, meer bepaald Photoshop en in mindere mate Illustrator. Je leert deze programma's doelgericht en efficiënt te gebruiken binnen webdesign. Je krijgt een beknopt overzicht van Flexbox en Bootstrap.

Binnen de context van Wordpress ga je een website echt naar je hand zetten. Weg van het voorspelbare pad van de prefab thema's. We beperken ons tot de essentie maar altijd met een perfect en professioneel resultaat als doel. Je begrijpt hoe een website back-end is opgebouwd. Creativiteit, assertiviteit en kritisch denkvermogen zijn een must.

Video Essentials
(
3 studiepunten
)

Zet je eerste boeiende stappen in de wereld van video op vaste Adobe-grond. Krijg inzicht in licht, cadrage, cameratechniek, geluid en montage.

Photoshop, Indesign & Illustrator
(
5 studiepunten
)

Digitaal doen. Professioneel vormgeven. Je leert alle tips en tricks voor fascinerende foto’s en overtuigende illustraties. Ga aan de slag met Indesign, Photoshop en Illustrator en zet online een sterk merk neer.

Copywriting
(
3 studiepunten
)

Hoe word je copykenner, copykunner en dus copykanjer? Je krijgt een introductie van de belangrijkste copyproducten en leert die zelf ook schrijven: van headline tot direct mailing, van caption tot radiospot. Gewapend met de nodige schrijf- en stijltips en met feedback creëer je steeds betere teksten. Ja, 'creëer', want er gaat heel wat vooraf aan die eerste letter op papier. Daarom word je ook gecoacht in creatieve invalshoeken en strategieën. Warm je spellingchecker dus al maar op - it's go time!

Strategie & Innovatie
9 studiepunten
Digital Strategy
(
6 studiepunten
)

Maak je kennis met de essentiële bouwstenen van het Digital Marketing Canvas; een strategisch framework met o.a. mission-vision, value proposition, target audience, kanaalkeuze, enz..  Aan de hand van veel voorbeelden, echte cases en opdrachten ontdek je de kracht van een goed onderbouwde strategie.

Onderzoeksvaardigheden
(
3 studiepunten
)

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt. Leer professioneel informatie online en offline te zoeken, te verzamelen en te verwerken.

Management & Communicatie
22 studiepunten
Economics Essentials
(
3 studiepunten
)

Wat is de impact van de economische situatie op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wil werken? Stap in de actualiteit. Economics essentials helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je vormt je zo een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

 • Micro (1 studiepunt)
 • Macro (2 studiepunten)
Ondernemen in de digitale sector
(
3 studiepunten
)

Kriebels om je eigen bedrijf op te richten? We bekijken de do’s en don’ts bij ondernemen in de digitale sector. Zowel juridische aspecten, boekhoudkundige begrippen als financiële topics komen aan bod. Ook als je niet onmiddellijk je eigen zaak wil starten, zal je heel wat opsteken. Als professional dien je immers steeds op de hoogte te zijn van de besproken topics.

 

Digital basics
(
4 studiepunten
)

Onderbouw je speech/pitch met een inspirerende goodlooking presentatie, met veel oog voor designprincipes. One picture equals 1000 words! Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

 

Engelse communicatie XMM1
(
6 studiepunten
)

In Building blocks 1 (3 studiepunten)Building blocks 2 (3 studiepunten) krijg je een grondige opfrisbeurt en uitbreiding van je Engelse vaardigheden. Daarnaast word je als digital native uitgedaagd om aan de hand van een authentieke case advies te formuleren over online campagnes. Bovendien leer je professionele Engelse berichten onder de loep te nemen en te perfectioneren. Altijd al je eigen idee willen pitchen? Ook dit leer je tijdens de lessen Engels.

Franse communicatie XMM1
(
6 studiepunten
)

Stratégies de communication 1.1  (3 studiepunten)
Vond je Frans altijd al moeilijk, of heb je het een tijdje niet meer gesproken? Pas de souci. Via het online leerplatform van Grammaire Innovactive fris je de basisgrammatica stapsgewijs op. Lees: oefenen, veel oefenen. Tot je je helemaal klaar voelt voor een korte Franse conversatie op de werkvloer.

Stratégies de communication 1.2 (3 studiepunten)
Wie ben jij? Waarom heb je eigenlijk voor dit traject gekozen? Weet je al perfect wat deze sector inhoudt? Of ben je nog wat zoekende? Welke bedrijven, welke personen inspireren jou? We zijn ook benieuwd naar de ervaringen die je opdoet tijdens het jaar, en de verwachtingen die je koestert voor je verdere studies en toekomst. Vertel het ons, en français! We dompelen ons ook wat dieper onder in het zakelijk Frans: telefoongesprekken.

Keuzevakken
3 studiepunten
Experience Class
(
3 studiepunten
)

Dit is een verbredend keuzevak dat je opneemt uit een lijst samengesteld voor Organisatie & Management. Een kans om wild te doen, uit je comfortzone te breken, je opleiding een persoonlijke toets te geven. Check het overzicht met alle Experience Classes, en kies er één!

Stage
7 studiepunten
Oriëntatie en startweek
(
4 studiepunten
)

Weet je al helemaal wat deze studierichting inhoudt? En kan je al perfect zeggen wat je later met je diploma wil gaan doen? Wij helpen jou bij jouw zoektocht! Verken je mogelijkheden. Maak kennis met jouw toekomstige werkveld. Je interviewt 3 personen naar keuze uit jouw vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.

Zelfmanagement
(
3 studiepunten
)

Wil jij een zelfmanager worden? Dat kan! Je sleutelt aan jezelf tot je positief communiceert, een gezonde portie zelfreflectie aankan, met plezier uit je comfortzone komt en toch mooi in balans en gefocust blijft. Met vallen en opstaan natuurlijk! Dat hoort erbij.  

Projecten
5 studiepunten
Team Challenge 1
(
5 studiepunten
)

Start to scrum
Ambitieus en uitdagend: smijt je in de eerste Team Challenge!
Je ontdekt en ontwikkelt je talenten in een echte cross-media projectmanagement-case waar je als team de extra mile gaat voor een opdrachtgever uit het werkveld. Je stelt een scrum-ontwikkelteam samen met heldere rollen en verantwoordelijkheden, werkt het digitale contentplan uit en verzorgt uiteraard ook een pitch. Onderweg groei je, je gaat aan de slag met de feedback die je krijgt op proces en inhoud.

Tweede jaar

Contentcreatie & Ontwerp
17 studiepunten
Contentcreatie campagne
(
5 studiepunten
)

Hoe creëer je een opmerkelijke campagne? Je vertrekt van een inzicht en een creatief concept. Je combineert je tekst meteen met grafisch ontwerp en zorgt ervoor dat beide elkaar versterken. Affiche, social media, persbericht: jouw content overtuigt op elk medium.

Social Video
(
3 studiepunten
)

Je duikt steeds professioneler in de wereld van video.

Storytelling
(
3 studiepunten
)

Leer hoe een bedrijf op een hedendaagse manier zijn verhaal in de markt kan zetten naar de buitenwereld. Storytelling slaat op alle dimensies van de organisatie. Want verhalen maken merken.

Contentcreatie website
(
6 studiepunten
)

Je krijgt een overzicht van de verschillende methodes en technieken om je nieuw digitaal concept initieel via wireframe uit te werken (schetsmatig/analoog, digitaal via Adobe XD) en uiteindelijk ook op een aantrekkelijke en professionele manier te presenteren. Je leert overtuigend schrijven voor websites. Je bewijst dit met een concreet project waarin je ontwerp en copy combineert.

Strategie & Innovatie
12 studiepunten
Trends in Social Advertising
(
3 studiepunten
)

Wist je dat je ongeveer na elke 7 posts een advertentie te zien krijgt op Facebook? En dat Instagram maandelijks gemiddeld 1 miljard gebruikers heeft? Adverteren op deze platformen, niet te missen! Leer waar het echt op aankomt bij adverteren op de bekendste social media en hun advertentienetwerken. Denk ook aan de LinkedIn Marketing Solutions. We bespreken succesvolle cases uit de praktijk, en vertrekken daaruit om de theoretische aspecten achter online advertentiecampagnes onder de knie te krijgen.

Inbound marketing
(
3 studiepunten
)

We doorlopen de verschillende fundamenten van inbound marketing: strategie, framework, contentcreatie, communicatie, conversie, reporting en technologie. Daarnaast vullen we de theorie aan met cases uit de praktijk.

Performance Marketing
(
6 studiepunten
)

Meten is weten. ‘Wie zijn ze? Wat doen ze?’ Online aanwezig zijn is één ding, maar wat is de impact voor een bedrijf? Via Google Analytics analyseer je de bezoekers op een website. Je leert hoe je een rapport opstelt en de cijfergegevens interpreteert. Met de juiste software achterhaal je wat er online over jouw merk verteld wordt.

Management & Communicatie
16 studiepunten
Duurzame samenleving (RZL)
(
3 studiepunten
)

Armoede, milieu, werkgelegenheid ... Aan de hand van actuele cases nadenken en discuteren over wat in onze wereld gebeurt, daar gaat het om in deze cursus.

Digital data XMM2
(
3 studiepunten
)

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enz. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …

Engelse communicatie XMM2
(
5 studiepunten
)

In een team analyseer, vergelijk, beheer en gebruik je —in het Engels — verschillende sociale media (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, LinkedIn …). Je leert hoe je goede social media posts in het Engels moet schrijven. Je leert mensen interviewen en op basis daarvan creëer je eigen content voor online media.

Dankzij de bijbel ‘Digital Marketing like a PRO’ van Clo Willaerts leer je stapsgewijs een digitaal marketingplan uit te schrijven voor je favoriete merk. Je presenteert dat plan alsof je het pitcht voor de CEO. 

Franse communicatie XMM2
(
5 studiepunten
)

Klink en schrijf als een professional in het Frans. Laat je stem horen als je vergadert, presenteert en argumenteert. Onze leuze is: "Si tu veux, tu peux!"

Keuzevakken
6 studiepunten
Expert Class
(
3 studiepunten
)

Dit is een verdiepend keuzevak dat je opneemt uit een lijst samengesteld voor Cross Media. Een kans om je in één aspect van je vakgebied onder te dompelen. Check het overzicht met alle Expert Classes, en kies er één!

Experience Class
(
3 studiepunten
)

Dit is een verbredend keuzevak dat je opneemt uit een lijst samengesteld voor Organisatie & Management. Een kans om wild te doen, uit je comfortzone te breken, je opleiding een persoonlijke toets te geven. Check het overzicht met alle Experience Classes, en kies er één!

Stage
3 studiepunten
Professionele ontwikkeling
(
3 studiepunten
)

Het hoogtepunt van je studiecarrière: dat zijn je stages in het laatste jaar. Maar hoe ga je op zoek naar de juiste stageplekken? Welke bureaus of bedrijven passen bij jouw talenten en persoonlijkheid? En eens je die gevonden hebt: hoe krijg je die begeerde stageplaats dan te pakken? In Professionele Ontwikkeling verbreden we verder jouw blik op het werkveld en gaan we samen op zoek naar de perfecte stagematch.

Projecten
6 studiepunten
Team Challenge 2
(
6 studiepunten
)

Hoe met straffe content je business doen groeien? Je werkt met een real-life project, een opdrachtgever uit het werkveld, en een scrumteam. Je plaatst niet je product in de picture, maar brengt waar je consument nood aan heeft. Je denkt na of en hoe je met je content je marketing- en communicatiedoelstellingen kunt realiseren. Je vraagt je af hoe je je doelgroepen kunt voorzien van voor hen relevante content.

Op een projectscrummatige wijze wordt je eerste denkwijze ingevuld door strategie, waarin je bepaalt wat je zal doen en niet zal doen, welke kanalen je zal inzetten en welke je niet zal inzetten, waarmee je het verschil zal maken en wat je aan je voorbij zal laten gaan. Het komt erop neer je eigen contentsweetspot te vinden en je contentstrategie uit te bouwen.

Derde jaar

Contentcreatie & Ontwerp - Strategie & Innovatie
13 studiepunten
Cross Media Innovation
(
13 studiepunten
)

Tijd om te knallen in je afstudeerproef. Je gaat op zoek naar disruptieve, digitale opportuniteiten voor je merk, geïnspireerd door technologische innovatie en creative technology. Je team- en projectmanagement doe je in het Frans. Copywriting zet je neer in het Engels.

Cross Media Innovation leert je om een briefing van een klant te ontleden en die in een efficiënte digitale strategie om te zetten. Je denkt aan de nabije toekomst én op lange termijn. Je combineert alle kennis die je hebt opgebouwd in de voorgaande jaren. Via enkele praktijkoefeningen leer je je strategie voorstellen in een presentatie voor een jury. En dat in drie talen.

 • Digital innovation (6 studiepunten)
 • Creative technology (3 studiepunten)
 • Gérer votre équipe (2 studiepunten)
 • Digital Showcasing (2 studiepunten)
Management & Communicatie
12 studiepunten
Arbeidsrecht & sociale media
(
3 studiepunten
)

Je ontdekt het ABC uit het Belgische arbeidsrecht. Daarna surf je verder op de werkvloer. Je respecteert daarbij de regels rond het gebruik van sms, mail, telefoon en sociale media.

Verdrink dus niet, maar bescherm je tegen ontslag. Lig ook niet wakker van pottenkijkers, maar ken je privacy rechten. Het werkt.

Working in English
(
3 studiepunten
)

Niets belangrijker dan online personal branding. Je stelt verschillende online platformen op voor potentiële werkgevers en denkt in een team na over de invulling van je functieprofiel in de toekomst.

Daarnaast leer je kritisch nadenken over de ethische implicaties van online marketing en het gebruik van online platformen. We praten over influencer marketing, clickbait, cancel culture en andere topics die op dat moment in de actualiteit voorkomen.

Franse communicatie XMM3
(
3 studiepunten
)

Je zet koers richting de Franstalige markt! De digitalisering en het daarbij horende webjargon kennen geen geheimen meer voor jou, de vakactualiteit volgen wordt je tweede natuur. Je exploreert de tendensen in de sociale media in het Frans, reikt een prijs uit aan het bedrijf dat daarop de beste strategie uitrolt en formuleert aanbevelingen. Stap voor stap ontpop je je tot een ware professional, die in klantenrelaties zijn mannetje staat en digitale strategieën kan voorstellen in het Frans. 

Inclusief communiceren en samenwerken
(
3 studiepunten
)

De wereld ligt aan je voeten! In dit vak ontdek je de basisprincipes van krachtige communicatie in een diverse context.

Keuzevakken
3 studiepunten
Expert Class
(
3 studiepunten
)

Dit is een verdiepend keuzevak dat je opneemt uit een lijst samengesteld voor Cross Media. Een kans om je in één aspect van je vakgebied onder te dompelen. Check het overzicht met alle Expert Classes, en kies er één!

Stage
26 studiepunten
Stage 1 en 2
(
26 studiepunten
)

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

 • Stage 1 (13 studiepunten)
 • Stage 2 (13 studiepunten)
Projecten
6 studiepunten
Team Challenge 3
(
6 studiepunten
)

Ook in je laatste jaar dagen we je uit met een authentiek project. Waarvoor wil jij het verschil maken? Kies een thema en zet het cross media op de kaart. Doe je analyses, vertaal je inzichten in een creatief concept en lanceer je communicatiecampagne. Ga viraal, creëer buzz! Je werkt in de eerste plaats individueel maar kunt rekenen op een team van peers om je bij te staan en op je docenten om je te coachen. Dit is de impact challenge.

Remote video URL

Een nieuwe taal leren is altijd spannend. Onze docenten stellen je dan ook graag gerust en helpen je bij elke stap die je zet.

Remote video URL

Wanneer heb je les?

 • Je lessen starten vanaf maandag 16 september. Later inspringen kan tot februari.

 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Vaak heb je één tot anderhalve dag per week vrij. Die tijd gebruik je om aan je eigen projecten te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Start je opleiding met een 5 Day Challenge

 • Stamp samen met je medestudenten een creative agency uit de grond.
 • Hang aan de lippen van experts, proef van je opleiding en je job: video, podcast, storytelling, webdesign, customer journey …
 • Leer in de eerste week van het eerste academiejaar je studiegenoten kennen.
Remote video URL

Afstuderen met een innovatieve digitale strategie

 • Ieder jaar een ander thema voor de bachelorproef.
 • Bedenk een creatieve korte termijnstrategie, met een nieuwe website en verrassende social media campagnes.
 • En maak blijvend indruk met een lange termijnplan. Dit afstudeerjaar: artificial intelligence driven museumgidsen, mixed reality kunstgalerijen en interactieve kunstwerken.
Remote video URL

Rebranding FOMU Antwerpen

Remote video URL

Digitale campagne voor Modemuseum Hasselt

Remote video URL

Digitale strategie voor het Speelgoedmuseum

Tartaar, creative agency van studenten

 • Mag het echter dan echt? Sluit je dan aan bij ons eigen creatief bureau: Tartaar agency!
 • Werk er samen met andere studenten voor écht klanten, gecoacht door docent-experten.

Volg Tartaar Agency op Instagram

Remote video URL

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat begeleiding en ondersteuning.

Zin in ondernemen?

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Ik ben altijd al creatief en ondernemend geweest. Door mijn keuze voor het traject Cross Media Management kwam ik erachter dat ik echt een onderneming wou opstarten.
Margot Meert, studente én ondernemer. Lees meer ...
Most of my lecturers are people from my professional field, bringing their own experience into the classroom.
Rúna Van Beeck, studente Cross Media Management

Go international!

Verruim je blik op de wereld! Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: ga 3 maanden naar Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Echt heel avontuurlijk aangelegd ? Kies dan voor een uitwisseling met één van onze niet-Europese partners en trek naar Canada, Chili, Taiwan …

"Een buitenlandse studie in Taiwan geeft je de kans om een stukje van die andere kant van de wereld te ontdekken."

"Een weekend is niet om uit te rusten, maar om de omgeving te ontdekken!"

"Je hebt vrienden over de hele wereld!"

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen, te communiceren ...

 • Minimumvereisten: processor: i7 / Ryzen 7, RAM: 16GB, opslagcapaciteit: 256GB, Wifi: toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC) en webcam.
 • Je kan je Mac gebruiken, maar soms zal je een kleine omweg moeten nemen om hetzelfde resultaat als je medestudenten te behalen.
 • Je kan geen Chromebook of Linux gebruiken (ondersteunt MS Office niet meer).
 • Je hebt tijdens je opleiding Adobe CS nodig. Microsoft Office krijg je gratis van ons (Word ,Excel …)

Voor wie?

Je profiel

 • Communicatie passioneert je, campagnes inspireren je.
 • Creatieve, intuïtieve en originele denker? Check! (Of je wil het leren.)
 • Je hebt zin om grafisch te ontwerpen en je digitale vingers vuil te maken.
 • Praktisch, hands-on… Jij weet van aanpakken.
 • Je wil graag samenwerken met studenten, docent-coaches en bedrijven.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)

Waar heb je les?

Campus Groenplaats

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal
 • Dalton is de campushond van campus Groenplaats

Locatie
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Remote video URL

Na je studie

Aan het werk

 • Ga aan de slag als communicatiemanager, social media manager, digital manager, content creator, digital creative, webdesigner, UX-strateeg …
 • Onze oud-studenten vind je bij creatieve bureaus in België en het buitenland zoals We Like You, De Twaalfde Man, VML, Fabrik Agency, FamousGrey ... Of ze staan in voor de communicatie bij Stad Antwerpen, VRT, Parfuma, United Consulting …

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je makkelijk doorstromen naar een master in Communicatiewetenschappen, Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Human Resources Management en Meertalige Professionele Communicatie. Je kunt tijdens je bachelor via expert classes al starten met de schakel.
 • Een extra afstudeerrichting of traject binnen de bachelor Organisatie en Management? Of een extra bachelor Bedrijfsmanagement? Dat kan via een verkort programma!

Flexibel studeren

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak? Of misschien heb je in je vorige opleiding voor bepaalde vakken al enkele credits verdiend? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen. Check hoe je vrijstellingen aanvraagt voor deze opleiding.

In deze vrijstellingentabellen vind je alvast een aantal mogelijke vrijstellingen.

Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof (VOV).

Je studie combineren met een job? Dat kan en velen deden het jullie al voor, met succes!

 

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Spreek met studenten en docenten
 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Mylène, studente Cross Media Management

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Inschrijven

Ja, ik start mijn inschrijving voor 2024-2025

Betaling

 • Als je je online inschrijft, betaal je meteen een voorschot. De resterende studiekosten betaal je later via factuur.
 • Bij inschrijving op de campus betaal je meteen alle studiekosten, of kiest voor gespreide betaling.

De start van je opleiding

 • Startdagen mogelijk vanaf 9 september 2024.
 • Lessen beginnen vanaf 16 september 2024.
 • Meer info over de onthaaldag, startdagen, boekenverkoop ... krijg je als je ingeschreven bent.

Meer info

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers.

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom.

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en de samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.

Open aanbod KdG Academy

Een postgraduaat? Verkorte bachelor? Of studiedag? Vind de opleiding die bij je past.

Alle bijscholingen van KdG Academy

Opleidingen op maat

Liever een opleiding afgestemd op de noden van je bedrijf of organisatie?

Contacteer Nina Peeters via nina.peeters@kdg.be of +32 3 613 10 93.

Of vul het formulier in