Business & Languages

Afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management*

 • Je bent autonoom en nieuwsgierig en wil netwerken met anderstaligen.
 • Internationale bedrijven en organisaties boeien je.
 • Je kickt erop om je uit te drukken in verschillende talen
 • In Business & Languages leer je alles over organisatie en management in internationale bedrijven.
 • Dankzij expert classes - die je uitkiest volgens jouw talent en passie - stippel je je eigen parcours uit.
 • Spendeer je laatste jaar in Frankrijk en studeer af met 2 diploma’s: dat van KdG en dat van de Université de Lorraine.
 • Na je opleiding kan je aan de slag in een ambassade, als medewerker van de CEO in een multinational, als internationale projectmanager, als co-manager in een internationale bedrijfsomgeving ...
 • Oud-studenten werken bij bedrijven als L’Oréal, Siemens, Unicef, Proctor & Gamble, Artsen zonder Grenzen ...
 • Verder studeren? Na je opleiding behaal je een tweede bachelordiploma of schakel je over naar een master in de Communicatiewetenschappen, Organisatie en Management, Bedrijfskunde ...

* De opleiding Office Management zal Organisatie en Management heten na goedkeuring door de Vlaamse overheid. Business & Languages heette vroeger 'Languages, Intercultural Networking & Communication'.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je opleiding in vogelvlucht

Business & Languages is een afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management.
Er is geen gemeenschappelijk jaar voorzien. Je kiest al vanaf het eerste jaar jouw specialisatie.

 • Met onze algemene vakken leg je een stevige basis in co-management, business modelling thinking, (internationale) communicatie en digital skills.
 • Daarbovenop krijg je nog een uitgebreid pakket specialisatievakken.
 • Door real life-opdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en stages ontdek je de uitdagende wereld van internationale bedrijven en ngo’s.
 • Je ontwikkelt je eigen talenten verder in expert classes. Als student Business & Languages kies je, verspreid over je 3 studiejaren, 4 keuzevakken uit een gevarieerde lijst. Zo ontwikkel je persoonlijke competenties op basis van je talenten. Op het einde van de rit heb je een uniek profiel, waarmee je zo de arbeidsmarkt op kan.

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Organisatie
18 studiepunten
Economische tendensen
(
3 studiepunten
)

Wat is de impact van ‘de economische situatie’ op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wilt werken? Stap in de actualiteit. Economics essentials helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je vormt je zo een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

Internationaal recht
(
3 studiepunten
)

Wat zijn mijn rechten en plichten als huurder? Is een email een geldig bewijs? Hoe verloopt een proces? Ben ik aansprakelijk voor mijn huisdier? Hier leer je niet enkel de basisprincipes van het recht, maar ook wat dit in de praktijk betekent.

Boekhouden in de praktijk
(
3 studiepunten
)

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans en de resultatenrekening. Hier wordt de basis gelegd om later de boekhouding van jouw bedrijf te kunnen opvolgen.

Powerpoint, Word
(
2 studiepunten
)

Onderbouw je speech/pitch met een professioneel inspirerende goodlooking presentatie! One picture equals 1000 words! Word Word-fan! Leer rapporten, verslagen en andere documenten professioneel vorm te geven. Je benut optimaal de online office tools.

Excel 1
(
4 studiepunten
)

Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

Onderzoeksvaardigheden
(
3 studiepunten
)
 • Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt.
 • Leer professioneel informatie online en offline te zoeken en te verwerken.
 • Stel je eigen informatieportfolio samen aan de hand van relevante apps.
Communicatiemanagement
27 studiepunten
Nederlandse communicatie: communicatievaardigheden
(
5 studiepunten
)
 • In Taalatelier, een basiscursus schrijftechniek, leer je feilloos formuleren in het Standaardnederlands. (1 studiepunt)
 • In Schrijfacademie vat je de lezer kordaat bij de kraag. Je krijgt er tips en tricks over hoe je aantrekkelijke, hedendaagse en vertuigende berichten schrijft. (2 studiepunten)
 • In het mondelinge luik Spraakmakers ga je telefoneren en presenteren: je communiceert interactief aan de telefoon en je onderhoudt je publiek met een verrassend verhaal. (2 studiepunten)
Engelse communicatie
(
7 studiepunten
)
 • Exploring English (2 studiepunten)
 • Getting the job done (5 studiepunten)

Je praat en leest Engels; van small talk tot een hotelboeking en van een krantenbericht tot een detectiveroman. Je kan beruchte taalkundige valkuilen ontwijken en de juiste toon aanslaan in het taallabo.

Stratégies de communication
(
4 studiepunten
)

Zin om de conditie van je Frans op peil te brengen? Start met een digitaal leerpakket als opwarmer. Na 6 weken ben je klaar voor je training zakelijk Frans. Je bouwt je conditie verder op met praktische oefeningen uit het professionele leven.

Fit voor je nieuwe parcours! Je zet koers richting Franse bedrijven en producten. Exploreer de tendensen in de snel evoluerende arbeidsmarkt en gebruik hierbij het zakelijke jargon als leidraad. Stap voor stap ontpop je je tot een ware professional in het Frans.

Op dit traject ontdek je de uitdagingen van het professionele bedrijfsleven. De digitalisering  en het daarbij horende webjargon kennen geen geheimen meer voor jou,  de actualiteit volgen wordt je tweede natuur. Frans wordt zonder twijfel jouw troef: samen krikken we je schriftelijke en mondelinge vaardigheden zodat jij kan scoren met je Frans!

Duitse communicatie
(
8 studiepunten
)
 • Pluspunkt Deutsch (5 studiepunten)
 • Sprachwerkstatt (3 studiepunten)

Talen zijn helemaal je ding: je spreekt je moedertaal en een mondje Frans en Engels. Maar je wil vast ook Duits leren of je voorkennis verdiepen? Los geht’s!  Duik in de taal en cultuur van meer dan 100 miljoen Europeanen én in de derde landstaal van België.

Intensief taalbad Copain
(
3 studiepunten
)

Duik in een Frans taalbad! Je Frans wordt je Copain: Communiquer, Oser, Parler, Aimer, Internationaliser. Met een heuse gamestorming vol ludieke activiteiten durf je vlot Frans te spreken, zelfs met native speakers!

Digital transformation management
2 studiepunten
fITness
(
1 studiepunt
)

Je gebruikt de computer efficiënt en stelt hem optimaal in.

Photoshop 1
(
1 studiepunt
)

Leer werken met dit grafisch programma om foto’s en ander digitaal beeldmateriaal te bewerken via de computer.

Mindset 2050 - Me.com
4 studiepunten
Me@work 1
(
4 studiepunten
)
 • Oriëntatie op het werkveld (2 studiepunten)
  Verken je mogelijkheden. Maak kennis met jouw toekomstige werkveld. Je interviewt 3 personen naar keuze uit jouw vakgebied en observeert iemand tijdens zijn werkdag.
 • Zelfmanagement (2 studiepunten)
  Treed uit je comfortzone. Verruim je maatschappelijke blik. Je kiest uit een waaier aan culturele activiteiten, bedrijfsgerelateerde activiteiten en vrijwilligersopdrachten. Je maakt je keuze steeds volgens je persoonlijke leerdoelen.
Cross borders
6 studiepunten
Notre équipe, une mosaïque
(
3 studiepunten
)

Notre équipe, une mosaïque: Toi, moi, et les autres…  Welk deel van de mozaïek ben jij? Via een waaier aan communicatiemodellen krijg je meer inzicht in jezelf en je rol in een team. Je ontdekt een kleurige mozaïek die ook later in je beroepsactiviteiten een handige tool zal zijn! Met dit alles ga je concreet aan de slag, in het Frans!

The world today and tomorrow
(
3 studiepunten
)

Zet je internationale bril op en bestrijd mee de kerktorenmentaliteit! Je verdiept je in de fascinerend fenomeen van de globalisering, de wereld die steeds platter wordt. Je denkt mee na over uitdagingen van de genetwerkte samenleving. En brengt alle inzichten en alle actuele topics samen in je eigen creatieve leerjournaal. Maak jij je klaar voor een internationale carrière? Of blijf je plakken onder de kertoren? Oh ja, in de les spreken we als wereldburgers Engels (maar niet op het examen hoor).

Expert classes
3 studiepunten
Projectweek I’m game, are you?
(
3 studiepunten
)

Nog voor je plaats hebt genomen in onze aula’s, dompelen we je onder in de wereld waarin je na je afstuderen zal terechtkomen. Een leerrijke week boordevol verrassingen en nieuwe ervaringen.

Tweede jaar

Organisatie
7 studiepunten
Interne procesoptimalisatie
(
3 studiepunten
)

Met voorsprong starten in je toekomstige werkomgeving mag je hier wel letterlijk nemen! Begrippen rond kwaliteitssystemen zoals ISO-normen, EFQM, Balanced scorecard kan jij kaderen. Timemanagement zal ervoor zorgen dat je stressbestendig aan de slag kan.

Bovendien zal je met de kennis die je opdoet rond organisatiestructuren snel je weg vinden in gelijk welke bedrijf.

Word 2 en Excel 2
(
3 studiepunten
)
 • Word (1 stp)
  Word-expert! Leer de kneepjes van het vak met mailmerge, building blocks enzovoort.
 • Excel (2 stp)
  Breid je vaardigheden in Excel verder uit om complexere rekentaken te ondersteunen en gegevens te analyseren.
Wordpress
(
1 studiepunt
)

Maak een website of creëer eenvoudig een blog of app!

Communicatiemanagement
26 studiepunten
Engelse communicatie
(
8 studiepunten
)

Voortbordurend op wat je in het eerste jaar leerde, ga je steeds dieper in op de Engelse taal. Je leest, analyseert, vat samen en oefent in om zo ook native speakers te kunnen verrassen met je grondige kennis van het Engels. Verder geef je ook een presentatie en leid je een discussieronde.

In een team analyseer, vergelijk, beheer en gebruik je - in het Engels - verschillende sociale media (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat,, LinkedIn, Google+ en Pinterest. Individueel maak je tevens via Pinterest kennis met de typische terminologie en uitdrukkingen voor Social Media en stel je zelf hiervoor een Pinterest Board samen.

 • Connection through cross media channels (3 stp)
 • Getting the job done (2 stp)
 • Getting around (3 stp)
Franse communicatie: création d’entreprise
(
5 studiepunten
)

Met een arsenaal aan taaluitdrukkingen kan je efficiënt en genuanceerd in het Frans je mannetje staan: pitchen, argumenteren, vergaderen, solliciteren ... je oefent het in de concrete situatie van je eigen bedrijf. Je communicatieve vaardigheden worden je extra troef om professioneel te kunnen netwerken.

Duitse communicatie
(
6 studiepunten
)
 • Pluspunkt Deutsch (5 studiepunten)
 • Immer besser (1 studiepunt)

Spreek de taal van je klanten! Duitsland is immers Vlaanderens belangrijkste zakenpartner. Dompel je dus verder onder in het Duits, en je krijgt het nodige ‘Fingerspitzengefühl’ om met je toekomstige klanten te communiceren.

Marketingcommunicatie
(
3 studiepunten
)

Verzin een innovatief product of verrassende dienst en breng dat naar de markt met de aangepaste schrijfstrategie, zowel online als op papier.

Franse communicatie: scrum management
(
3 studiepunten
)

Scrummanagement geeft een beeld van wat er komt kijken bij het opzetten en besturen van projecten in organisaties. Je leert hoe je projecten klant- én resultaatgericht kan aanpakken met behulp van het Scrum framework en hoe je slim kan omgaan met continue verandering. Je past het framework in groep toe en gaat er ook echt mee aan de slag. We oefenen je Frans in de context van het samenwerken in teams en project management.

Conflictmanagement
(
1 studiepunt
)

Je krijgt een introductie tot de theorie over conflictmanagement. En dan gaan we verder aan de slag met praktijkoefeningen.

Digital transformation management
3 studiepunten
Data management
(
2 studiepunten
)

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enz. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …

Digilabz
(
1 studiepunt
)

Je omarmt de mogelijkheden van de digitale technologieën. Je zet de relevante ICT-tools op een verantwoorde en deontologische manier in. Je weet ICT innovatief aan te wenden om creatief complexe uitdagingen aan te gaan en processen in goede banen te leiden.

Mindset 2050 - Me.com
4 studiepunten
Me@work 2
(
4 studiepunten
)
 • Consultancy-opdracht (3 studiepunten)
  In de consultancy opdracht zoom je in op een structureel probleem of uitdaging waarmee een bedrijf uit je toekomstig werkveld te kampen heeft. Op basis van de contacten die je tijdens je opleiding met dit werkveld hebt gelegd, zoek je een bedrijf dat met behulp van jouw advies een oplossing wil zoeken voor deze concrete uitdaging. Je formuleert een gepaste onderzoeksvraag, waarvoor je als consultant voor dit bedrijf verbetervoorstellen en onderzoek aanbevelingen opstelt. Op basis van jouw aanbevelingen kan het bedrijf aan de slag gaan en inzicht verwerven in de oplossing voor het probleem. Je presenteert je plan zowel schriftelijk in een rapport, als visueel en mondeling tijdens een presentatie aan het bedrijf.
 • One day conference (1 studiepunt)
  Choosing colours: Laat je inspireren door keynotes en leg je eerste contacten met stagebedrijven volgens je eigen voorkeuren en interesses.
Cross borders
14 studiepunten
Samenleving, waarden en economie
(
3 studiepunten
)

Armoede, milieu, werkgelegenheid ... Aan de hand van actuele cases nadenken en discuteren over wat in onze wereld gebeurt, daar gaat het om in deze cursus.

Sprachwerkstatt
(
2 studiepunten
)

Kom gluren bij de buren! Kom meer te weten over bekende Duitse merken, de succesformule achter ‘Made in Germany’ en studeren in Duitsland. Kijk met andere ogen naar jouw stad tijdens een wandeling over Duitse sporen in Antwerpen. Steek de grens over en ga mee op daguitstap.
Wir schaffen das! Elke les komt er een ander interessant thema aan bod – volledig op jouw taalniveau.

Networking & lobbying
(
(3 studiepunten)
)

Het belang van netwerken en lobbyen kan vandaag de dag moeilijk overschat worden. Het zijn game changing vaardigheden om doelen te bereiken. Maar hoe begin je eraan? En hoe doe je dat op een manier die bij jou past? Samen zetten we je soft skills en je Frans op scherp en ga je je stap voor stap verbeteren in het onderhouden, uitbreiden en benutten van je netwerk. En uiteraard staan we ook stil bij wat jij voor anderen en voor een duurzamere wereld kan betekenen, want netwerken is “donnant-donnant”. Al doende doorbreken we clichés, demystifiëren we floue zones, de hype voorbij. Je treedt uit je comfortzone en wordt een echte "Netwerker 2.0".

Managing international business
(
3 studiepunten
)

Internationale handel is cruciaal voor onze welvaart in Vlaanderen. In dit OO zal je samen met enkele collega's een volledig import- of export dossier simuleren. Je leert daardoor de relatie en samenhang begrijpen tussen verschillende marktdeelnemers, de talrijke contracten en documenten die gebruikt worden en je leert oog te hebben voor de risico's die daarmee gepaard gaan.

Intercultural communication
(
3 studiepunten
)

Werken in een interculturele omgeving, binnen Europa of daarbuiten, geeft een unieke dynamiek aan teamwerk, een dynamiek die ervoor zorgt dat multiculturele teams excelleren of onderpresteren. Verschillen kunnen creativiteit doen bloeien, maar zorgen ook voor onzekerheid. En dat is spannend, soms zelfs bedreigend omdat de machtsbalansen gaan schuiven. Goed leiderschap is dan noodzakelijk. Maar hoe stuur jij als intercultureel manager de culturele dynamiek in een groep? In dit vak gaan we het op een interactieve manier ontdekken.

Expert classes
6 studiepunten
Expert classes
(
6 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Derde jaar

Organisatie
6 studiepunten
Topics Arbeidsrecht en sociale media
(
3 studiepunten
)

Je ontdekt het ABC uit het Belgische arbeidsrecht. Daarna werk je verder Europees en internationaal. Met actuele thema’s ga je aan de slag. Een Europese ondernemingsraad? Vrij verkeer van werknemers? Met een virtueel bezoek aan het Hof van Justitie reis je doorheen tal van “cases”: waargebeurd.

Gestion ressources humaines
(
3 studiepunten
)

Je Franse taalkennis staat reeds op een hoog pijl. Daarom lukt het je ook om stapsgewijs het boeiende domein van HRM in het Frans te verkennen. Wat is HRM precies en hoe past een organisatie dit toe?

De HRM taal en processen leren is ook een kwestie van oefenen, vragen stellen en feedback krijgen.

De nadruk ligt op de HRM inhoud, waarbij het Frans de voertaal is.

Communicatiemanagement
12 studiepunten
Communicatie op de werkvloer
(
3 studiepunten
)

Stel een folder, brochure of nieuwsbrief op. Verdiep je in de meest gangbare teksttypes. Interview rekruteerders, observeer vergaderingen en notuleer. Je bent klaar voor het echte werk. Maar hoe schrijf je nu een goede speech? En hoe spreek je voor een publiek?

Engelse communicatie
(
6 studiepunten
)
 • Getting around (3 studiepunten)
 • Getting the job done (3 studiepunten)

Je werkt in een Engelstalige omgeving. In het practicum vertaal je teksten naar het Engels en telefoneer je efficiënt. De actualiteit volg je op de voet.  

Duitse communicatie
(
3 studiepunten
)
 • Pluspunkt Deutsch (2 studiepunten)
 • Immer besser (1 studiepunt)

Alles klar: nu word je klaargestoomd voor je professionele carrière. Je spreekt een aardig mondje Duits en het zit ook in je pen. Handig, want zo maak jij het verschil op de arbeidsmarkt!

Digital transformation management
3 studiepunten
Indesign, Digital planning & Communication
(
3 studiepunt
)
 • Digital communication (1 stp)
  Efficiënt communiceren
 • Indesign (1 stp)
  Je leert de verschillende tools van Indesign te hanteren en ontwerpt een eigen publicatie!
 • Digital planning (1 stp)
  Plannen van taken en afspraken en contactenpersonen beheren is later 'part of your job'.
Mindset 2050 - Me.com
26 studiepunten
Me@work 3
(
26 studiepunten
)

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

 • Stage 1 (13 studiepunten)
 • Stage 2 (13 studiepunten)
Cross Borders
7 studiepunten
Franse communicatie: projet International
(
4 studiepunten
)

Netwerken in een internationale bedrijfsomgeving:  met je Frans ben je in topconditie! Helemaal klaar voor het werkveld!

Projektmanagement und kreatives Denken
(
3 studiepunten
)

Hoe begin je aan project? Hoe stel je een team samen? Hoe kan je een project binnen de tijd en met de beschikbare middelen tot een goed einde brengen? Deze en andere vragen worden in de Sprachwerkstatt: Projektmanagement besproken. Je gaat vooral zelf aan de slag door in groep een concreet project uit te werken en creatief vorm te geven – auf Deutsch natürlich.

Expert classes
6 studiepunten
Expert classes
(
6 studiepunten
)

Check het overzicht met alle expert classes.

Remote video URL
Remote video URL

Taste – Discover – Develop

Je krijgt veel vrijheid om zelf je lessenpakket samen te stellen:

 • Over de grenzen van de richtingen heen leer je internationaal denken.
 • Je leert werken en netwerken in een internationale omgeving.
 • Je verwerft alle nodige praktische ICT-skills.

We sturen je op stage. Alle studenten van de afstudeerrichting Business & Languages doen een verplichte stage in het Engels, Duits of Frans in een buitenlands bedrijf. Dat mag in België zijn, maar ook ver daarbuiten.

Co-relate – Co-think – Co-ordinate

De drie pijlers waar het bij Business & Languages om draait:

 • Co-relate = verbinden en engageren
 • Co-think = mensen inspireren en mondiger maken
 • Co-ordinate = de uitvoering, alles wat te maken heeft met organisatie en planning

Bekijk de infographic

Een talent is een samenstelling van meerdere competenties die zich tegelijkertijd uiten. En dat maakt je als mens uniek en onderscheidend, dat is jouw unieke samenstelling ...
Marc Debisschop

Wanneer heb je les?

 • Je start in september, bij aanvang van het academiejaar. Later inspringen kan tot februari.

 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Je hebt één tot anderhalve dag per week vrij. Die tijd gebruik je om je eigen projecten uit te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.

Een gezonde mix van theorie en praktijk

Expert worden? Dat word je alleen door een gezonde mix van theorie en praktijk.

 • Je docenten zijn experts uit de bedrijfswereld die graag hun ervaring met je delen.
 • Oud-studenten komen praten over hun carrière.
 • Je werkt mee aan internationale en interdisciplinaire projecten.
 • Je volgt een stage in het Frans, Duits of Engels in een buitenlands bedrijf (binnen of buiten België).
 • Je ontwikkelt je skills in digital transformation management en wordt agile in allerhande IT-toepassingen: Mailchimp, Wordpress, Trello, Slack, Office-pakketten, Adobe en nog zo veel meer. 

We stomen je klaar om te werken en netwerken binnen de internationale bedrijfswereld.

Een stage in het buitenland is een topper op je CV. Bedrijven waarderen deze ervaring enorm. Ook voor mezelf is het geruststellend om te weten dat ik later vlot zal kunnen werken in een Franstalig bedrijf in België.
Iris Coveliers

Kennis delen en innoveren

Je staat er niet alleen voor. Je leert door samen te werken met je medestudenten, met professionals en met collega's op de werkvloer. Je bouwt een goede relatie op met je docenten en studiebegeleiders.

Ik heb echt een positieve indruk van KdG! Jullie stagiaires hebben heel wat in hun mars: op professioneel én persoonlijk vlak waren zij toppers en hoogvliegers!
Roseline Leuckx - International HR & People Manager @ Cipal
I can't begin to tell you how fantastic Vicky De Wilde has been as an intern - she will be greatly missed as a colleague and on a personal level by many staff.
Melissa Wyley - Department Administrator Economics & International Studies @ The University of Buckingham

Expert classes: ontwikkel je talenten

Om je talenten zo goed mogelijk te ontdekken en ontwikkelen geven we je een flink stuk vrijheid. Over de 3 jaar van je opleiding kies je voor 12 studiepunten aan expert classes. Zo ontdek je spelenderwijs je talent en kan je expert worden in waar je nu al goed in bent.

Je kiest 4 keuzevakken uit een lijst van meer dan 60. Een greep uit het aanbod:

 • Employer marketing
 • Business Intelligence
 • PR communicatie / online events
 • International project Foresights
 • Studiereis Berlijn

Benieuwd naar de andere expert classes?

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat coaching.

Projectweek ‘I’m game! Are you?’

We dompelen je onder in de wereld waarin je na je afstuderen zal terechtkomen. Een leerrijke week boordevol verrassingen en nieuwe ervaringen.

Normaal wordt deze projectweek georganiseerd in de eerste lesweek van het academiejaar maar door COVID19 zijn we gedwongen de projectweek te organiseren in het voorjaar 2021.

Remote video URL

Goed voor mens en milieu

 • Een nieuwe manier van business doen?
 • Betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving?
 • Duurzaam ondernemen en corporate social responsibility?

In de expert classes Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vind je de balans tussen people, planet en profit. Je kan je uniek positioneren door een extra MVO-certificaat te behalen en zelfs een real-time bedrijfsscan uit te voeren.

Zin in ondernemen?

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Go international!

Je blik op de wereld verruimen? Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland. Maak internationale vrienden, leer een nieuwe taal, werk aan een sterker cv, word zelfstandiger en vooral … beleef de tijd van je leven.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: spendeer minstens 3 maanden in Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Wil je je grenzen nog verder verleggen? Ga dan voor een uitwisseling met 1 van onze niet-Europese partners, zoals Canada, Chili, Taiwan …
 • Liever stage lopen in het buitenland? Ook dat kan. Populaire bestemmingen: Duitsland, Spanje, UK, Frankrijk, VS, China ...

Twee diploma's in drie jaar: Le Double Diplôme

Volg je laatste jaar in Frankrijk en studeer af met 2 diploma’s: dat van KdG en dat van de Université de Lorraine in Frankrijk

Remote video URL

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen ...

 • Wifi-specificaties: een toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC)
 • Kan ik een Mac gebruiken? Ja, maar om je examens af te leggen, moet je een legale versie van Windows 7 (of hoger) via Boot Camp installeren. Hiervoor moet je Mac minstens aan deze specificaties voldoen: Intel iCore3 (gen6) / 8GB DDR RAM / 265GB SSD schijf
 • Gratis software? Als student van deze opleiding krijg je gratis Windows en Office 365.
Remote video URL

Docente Ilse Cuypers legt in één minuut uit welke talen je moet kennen om in een internationaal bedrijf te werken.

Voor wie?

Je profiel

 • Als kind nam je al graag de leiding en kwam je aanzetten met de wildste ideeën.
 • Netwerken is je tweede natuur.
 • Je spreekt een aardig mondje Frans en Engels, en ook in Finland of Bulgarije maak je je vlot verstaanbaar, als het moet met gebarentaal.
 • Je bent een geboren organisator, en je schudt creatieve oplossingen uit je mouw.
 • Je bent ervan overtuigd dat er meer is in het leven dan je tot nu toe hebt gezien.
 • Je houdt van vrijheid, avontuur en het onbekende.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Remote video URL
Infomoment op campus Groenplaats
Aula Campus Groenplaats - Karel de Grote Hogeschool

Waar heb je les?

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

 • Je komt terecht in de wereld van ngo’s, ambassades en internationaal gerenommeerde bedrijven.
 • Je wordt assistant to the CEO of international communication expert of project manager in Berlijn, New York of Hongkong.
 • Je reist de wereld af en belandt op plekken waar je net dan nodig bent ... Je wordt een onmisbare én meertalige schakel in gelijk welk bedrijf.
 • Onze oud-studenten werken bij L’Oréal, Siemens, Unicef, Proctor & Gamble, Artsen zonder Grenzen ...

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Download en lees de alumni-krant

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma stroom je door naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management, Meertalige Professionele Communicatie ...
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede professionele bachelor gaan. In 1,5 jaar tijd haal je zo een tweede diploma binnen.
 • Of je doet een vervolgopleiding in la douce France. Communication à Nancy, de mooie Franse studentenstad. Daar kan je gaan voor een Master Langues étrangères appliquées aan de Université de Lorraine. Na 1 jaar behaal je al een diploma van het eerste masterjaar, na 2 jaar een volledige master, zonder dat je een schakeljaar moet doen. Dé opstap naar een job in ambassades en consulaten, of als co-manager in internationale bedrijven.
Remote video URL
Remote video URL

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen
 • Spreek met studenten en docenten

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Elise, Hannah, Celien en Nienke, studentes Business & Languages

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en die samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over Kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be .