Business & Languages

Afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management

 • Zijn talen je passie? Word een expert in meertalige bedrijfscommunicatie: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans!
 • Organisatietalent van hier tot in Tokyo? Go international, en leid projecten in goede banen, waar ook ter wereld.
 • Praktijk is het codewoord: loop een anderstalige stage, bouw aan een internationaal netwerk, organiseer een interculturele bedrijfsconferentie, schakel vlotjes tussen offline en online …
 • Dit is een brede businessopleiding, met veel ruimte voor persoonlijke groei.
 • Kies expert en experience classes volgens jouw interesse en talenten
 • Je komt terecht in de internationale zakenwereld, bij ambassades en NGO’s: als rechterhand van de CEO, als communicatiemedewerker, als projectmanager …
 • Oud-studenten werken wereldwijd, bij Deloitte, bedrijven als L’Oréal, Flanders Investment and Trade, Siemens, Artsen zonder Grenzen ...
 • Verder studeren? Na je opleiding behaal je een tweede bachelordiploma of schakel je  naar een master in Meertalige Professionele Communicatie, Organisatie en Management, Bedrijfskunde ...

Hoe ziet de opleiding eruit?

Business & Languages is een afstudeerrichting van de professionele bachelor Organisatie en Management. Er is geen gemeenschappelijk jaar. Je kiest dus meteen je specialisatie.

Je opleiding telt 180 studiepunten, verdeeld over drie jaar. Alles draait rond meertalige communicatie en business.

 • Je leert vijf talen (uniek in Vlaanderen!): Nederlands, Engels , Frans, Duits én Spaans.
 • Daar komt een uitgebreid pakket businessvakken bovenop.
 • Oplossingsgericht, planmatig en digitaal slim: je ontplooit de organisatieskills van een pro.
 • In onze business & communication challenges vertaal je theorie naar de praktijk: samen met ambassades, ngo’s en bedrijven werk je aan interculturele projecten.
 • Je geeft je opleiding een eigen accent door zelf een lessenpakket van expert & experience classes samen te stellen.
 • In je derde jaar loop je 16 weken stage in een internationaal bedrijf.
 • Grijp je kans en studeer of loop stage in het buitenland.
 • Unieke kans: doe je laatste jaar in Lorraine (Frankrijk) en studeer af met een double diplôme!
Remote video URL

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Meertalig communicatietalent
33 studiepunten, *Voor Engels en Frans is er voorkennis vereist: taalniveau ERK A2.
Copywriting

Bij Copywriting leer je met behulp van taalsites feilloos spellen en formuleren in het Standaardnederlands. Je krijgt er tips en tricks over hoe je aantrekkelijke, hedendaagse en overtuigende berichten schrijft.

Spraakmakers

Bij Spraakmakers ga je vooral telefoneren en presenteren: je communiceert interactief aan de telefoon en je onderhoudt je publiek met een verrassend verhaal. Daarnaast duik je in de actualiteit en krik je je woordenschatkennis op. 

English communication 1*

Je praat en leest Engels: van small talk tot het maken van een afspraak, van een krantenbericht tot een detectiveroman. Je kan beruchte taalkundige valkuilen ontwijken en de juiste toon aanslaan in het taallabo.

Communication française*

Ook zin om met je Frans de internationale toer op te gaan? Zet in op een nieuwe koers, richting Franse bedrijven, Erasmus, buitenlandse stage of internationale carrière.

Taalbad Frans Copain*

Duik in een Frans taalbad! Je Frans wordt je Copain: Communiquer, Oser, Parler, Aimer, Internationaliser. Met een heuse gamestorming vol ludieke activiteiten durf je vlot Frans te spreken, zelfs met native speakers!

Pluspunkt Deutsch 1

Zoek je een extra troef in het bedrijfsleven? Doe je nog graag iets met je voorkennis? Of lijkt Duits je de ideale vierde taal om van nul te leren? Los geht’s!  Duik in de taal en cultuur van meer dan 100 miljoen Europeanen én in de derde landstaal van België.

¡Hola!

¡Hola! Een passie voor de Spaanse taal en cultuur? Wil jij ook deze wereldtaal vlot leren beheersen? Ontdek de bruisende wereld van de Spaanse (zaken)wereld, ga actief op zoek naar Spanje in Antwerpen, en verleg je eigen grenzen! Al snel sla je je Spaanse slag in je communicatie met vrienden, collega’s en zakelijke partners.

Organisatorische spilfiguur
8 studiepunten
Digital basics

Digitaal visualiseren
Gebruik Powerpoint en Canva op een professionele en creatieve manier met oog voor designprincipes. One picture equals 1000 words! 

Excel 1
Leer de technieken waarmee je in de praktijk cijfergegevens beheert. Je gebruikt formules, maakt cijfergegevens op en stelt ze grafisch voor.

Word 1
Word Word-fan! Leer rapporten, verslagen en andere documenten professioneel vorm te geven.  

Onderzoeksvaardigheden

Inventariseer, analyseer en synthetiseer de infolawine die elke dag op ons afkomt. Leer professioneel informatie online en offline te zoeken en te verwerken. Stel je eigen informatieportfolio samen aan de hand van relevante apps.

Efficiënt digitaal werken

Vakbeschrijving nog niet beschikbaar.

Wendbare co-manager
6 studiepunten
Economic essentials

Wat is de impact van de economische situatie  op jou, je omgeving, het bedrijf waar je zo graag wil werken? Stap in de actualiteit. ‘Economic essentials’ helpt je te beseffen, begrijpen, beslissen. Je plaatst begrippen in de juiste context, je interpreteert acties van bedrijven en overheden, en je komt tot een gefundeerde mening over de wereld waarin je leeft, werkt en woont.

Boekhouden in de praktijk

Je weg vinden in kosten, opbrengsten, bezittingen en schulden. Kunnen meepraten over de balans en de resultatenrekening … Hier wordt de basis gelegd om later de boekhouding te kunnen opvolgen.

Internationale ambassadeur
9 studiepunten
Duurzame samenleving

Nog voor je plaats hebt genomen in onze aula’s, dompelen we je onder in de wereld waarin je na je afstuderen zal terechtkomen. Een leerrijke week boordevol verrassingen en nieuwe ervaringen.

Crosslanguage: je communiceert professioneel in verschillende talen.

Zelfmanagement

Wil jij een zelfmanager worden? Dat kan! Je sleutelt aan jezelf tot je positief communiceert, een gezonde portie zelfreflectie aankan, met plezier uit je comfortzone komt en toch mooi in balans en gefocust blijft. Met vallen en opstaan natuurlijk! Dat hoort erbij. 

Crosslanguage: je communiceert professioneel in verschillende talen.

Business & Communication Challenge 1
4 studiepunten
Business & Communication Challenge 1

Ambitieus en uitdagend: smijt je in de eerste Business & Communication Challenge! 

Starten doen we met de kick-off days, waar je elkaar ontmoet en je jezelf onderdompelt in de wereld van Business & Languages. Je maakt voor het eerst kennis met een interactieve online zelfmanagement tool die je gedurende je hele opleiding zal gebruiken: jouw course to career. De regie over je eigen leerproces neem je zo in eigen handen. Toegewijde docenten coachen je op je weg. Geïnspireerd door interviews met ervaren professionals verfijn je je professionele keuzes. Het resultaat van dit alles: je verruimt je blik op het werkveld én je krijgt een scherpere blik op je positie en ambitie als young professional.

Tweede jaar

Meertalig communicatietalent
28 studiepunten
Commerciële communicatie

Teksten die doen doén! Daar gaat het om in dit vak. Online of op papier, jij weet hoe je je lezer boeit en overtuigt. Van een standpunt, om je te registeren voor een nieuwsbrief, deel te nemen aan een event of een (zakelijke) aankoop te doen. Jouw werve(le)nde schrijfstijl schiet telkens raak.

In een volgende fase bedenk je in groep een innovatief product of verrassende dienst. Dat breng je naar de markt met een aangepaste, crossmediale communicatiemix.

English communication 2

Voortbordurend op wat je in het eerste jaar leerde, ga je steeds dieper in op de Engelse taal. Je leest, analyseert, vat samen en oefent in om zo ook native speakers te kunnen verrassen met je grondige kennis van het Engels. Verder geef je ook een presentatie en leid je een discussieronde.

Création d’entreprise

Met een arsenaal aan taaluitdrukkingen kan je efficiënt en overtuigend in het Frans je mannetje staan: pitchen, netwerken, vergaderen, solliciteren, een evenement organiseren ... je oefent het in de concrete situatie van je eigen bedrijf. Ondernemend aan de slag gaan om van je Frans een extra troef te maken!

Pluspunkt Deutsch 2

Kom gluren bij de buren! Kom meer te weten over bekende Duitse merken, de succesformule achter ‘Made in Germany’ en studeren in Duitsland. Kijk met andere ogen naar jouw stad tijdens een wandeling over Duitse sporen in Antwerpen. Steek de grens over en ga mee op daguitstap.
Wir schaffen das! Elke les komt er een ander thema aan bod – volledig op jouw taalniveau.

Tapas profesionales

Proef van ons assortiment Tapas profesionales en ontdek een waaier aan taalactiviteiten waarmee je in de bruisende Spaanstalige bedrijfswereld aan de slag kan: presenteren, solliciteren, telefoneren, wervend schrijven, verkoopgesprekken …

Voor studenten die in  2022-2023 het tweede jaar volgen: keuze tussen Spaans of twee expert classes.

Organisatorische spilfiguur
6 studiepunten
Dataverwerking

Word 2
Word-expert! Leer de kneepjes van het vak met mailmerge, building blocks enzovoort.

Excel 2
Bereid je vaardigheden in Excel verder uit om complexere rekentaken te ondersteunen en gegevens te analyseren

Datamanagement

Analyse en interpretatie van data

Data wa’s da? Je verzamelt, structureert en analyseert gegevens van klanten, producten enzovoort. Zo kom je snel en efficiënt te weten hoeveel klanten je in deze regio hebt, hoeveel winst je maakt …

Wordpress

Maak een website of creëer eenvoudig een blog of app!

Internationale ambassadeur
9 studiepunten
Inclusief communiceren en samenwerken

Werken in een interculturele omgeving — binnen Europa of daarbuiten — geeft een unieke dynamiek aan teamwerk: wat maakt dat interculturele teams gaan excelleren (of niet)? Hoe stuur jij als intercultureel manager de culturele dynamiek in een groep aan? Wat is goed leiderschap? Ontdek het interactief, én in het Engels!

Networking & lobbying

Netwerken en lobbyen zijn game changing vaardigheden om doelen te bereiken. Samen zetten we je soft skills op scherp en ga je je stap voor stap verbeteren in het onderhouden, uitbreiden en benutten van je netwerk. Zo treed je uit je comfortzone tijdens de One Day Conference, een netwerkmoment met  stagebedrijven. Of je wordt een echte interculturele netwerker 2.0 tijdens Meet your buddy, een project met Erasmusstudenten uit heel Europa. Last but not least ontdek je ook de bouwstenen van een lobby-strategie en het Europees beleidsvormingsproces om mee te kunnen bouwen aan een betere wereld.

Crosslanguage: je communiceert professioneel in verschillende talen.

Notre équipe, une mosaïque

Vakbeschrijving nog niet beschikbaar.

Wendbare co-manager
6 studiepunten
Managing international business

Internationale handel is cruciaal voor onze welvaart. In team simuleer je een volledig import- of exportdossier. Je leert daardoor de relatie en samenhang begrijpen tussen verschillende marktdeelnemers, de talrijke contracten en documenten die gebruikt worden en je leert oog te hebben voor de risico's die daarmee gepaard gaan.

Interne procesoptimalisatie

ISO-normen, EFQM, Balanced scorecard? Je krijgt inzicht in kwaliteitssystemen. Dankzij timemanagement kan je stressbestendig aan de slag. En met je kennis van organisatiestructuren vind je snel je weg in gelijk welke bedrijf.

Business & Communication Challenge 2
5 studiepunten
Business & Communication Challenge 2

Ontdek de wereld van de internationale sales en ga in team aan de slag voor een échte opdracht Tussendoor leer je ook de kneepjes van het vak projectmanagement en presenteer je jouw inzichten in verschillende talen.

Crosslanguage: je communiceert professioneel in verschillende talen.

 

Keuzevakken
6 studiepunten
Experience classes: kies er 2

Verdiepend keuzevak: een kans om je in één aspect van je vakgebied onder te dompelen

Verbredend keuzevak: een kans om wild te doen, uit je comfortzone te breken, je opleiding een persoonlijke toets te geven.

Check het overzicht.

Derde jaar

Meertalig communicatietalent
15 studiepunten
Communicatie op de werkvloer

Stel een folder, brochure of nieuwsbrief op. Verdiep je in de meest gangbare teksttypes. Interview rekruteerders, observeer vergaderingen en notuleer. Je bent klaar voor het echte werk. En ook: hoe schrijf je een goede speech? En hoe spreek je voor een publiek?

English communication 3

Je werkt in een Engelstalige omgeving. In het practicum vertaal je teksten naar het Engels en telefoneer je efficiënt. Je verdiept je in een topic. De actualiteit volg je op de voet. In Speakers’ Corner overtuig je jouw publiek. Als kers op de taart ga je op dagtrip naar Londen.

Projet international

Samen met Franse studenten een internationale case onderzoeken en in tandem de beste oplossing bedenken: in deze samenwerking geraakt je Frans in topconditie. Helemaal klaar voor het werkveld.

Pluspunkt Deutsch 3

Alles klar: nu word je klaargestoomd voor je professionele carrière. Je spreekt een aardig mondje Duits en het zit ook in je pen. Handig, want zo maak jij het verschil op de arbeidsmarkt.

Ruta international

Ruta internacional: tijd om de internationale toer op te gaan! Verleg je grenzen, werk aan een écht importscenario voor een Spaans bedrijf en ontdek de interculturele communicatie in de beloftevolle zakenwereld van Zuid-Amerika!

Maak je keuze.

Internationale ambassadeur
26 studiepunten
Internationale stage 1 & 2

Tijd om de theorie om te zetten in praktijk tijdens je afstudeerstages. Bewijs dat je beschikt over de nodige skills om in het werkveld aan de slag te gaan gedurende twee fulltime stages van elk 8 à 9 weken.

Wendbare co-manager
6 studiepunten
Topics arbeidsrecht en sociale media

Je leert het ABC van het recht: eerst Belgisch, daarna ook Europees en internationaal. Je gaat aan de slag met actuele thema’s zoals een Europese ondernemingsraad of vrij verkeer van werknemers. Met een virtueel bezoek aan het Hof van Justitie reis je doorheen tal van cases: waargebeurd.

Gestion de ressources humaines

Je Franse taalkennis staat reeds op een hoog peil. Daarom lukt het je ook om stapsgewijs het boeiende domein van HR in het Frans te verkennen. Wat is HR precies en hoe past een organisatie dit toe?

De HR-taal en processen leren is ook een kwestie van oefenen, vragen stellen en feedback krijgen.

De nadruk ligt op de HR- inhoud, waarbij het Frans de voertaal is.

Keuzevakken
6 studiepunten
Experience classes: kies er 2

Verdiepend keuzevak: een kans om je in één aspect van je vakgebied onder te dompelen

Verbredend keuzevak: een kans om wild te doen, uit je comfortzone te breken, je opleiding een persoonlijke toets te geven.

Check het overzicht.

Business & Communication Challenge 3
7 studiepunten
Business & Communication Challenge 3

In deze challenge werk je als consultant aan een uitdaging van een bedrijf. Je zoekt het bedrijf zélf, je formuleert een gepaste onderzoeksvraag, en je stelt een oplossing voor. Deze gefundeerde én innovatieve aanbeveling presenteer je mondeling en schriftelijk voor de jury waarbij ook het bedrijf aanwezig is.

Crosslanguage: je communiceert professioneel in verschillende talen.

Remote video URL

Wanneer heb je les?

 • Je lessen starten vanaf maandag 16 september. Later inspringen kan tot februari.

 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Je hebt één tot anderhalve dag per week vrij. Die tijd gebruik je om je eigen projecten uit te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Je staat er niet alleen voor

Je leert door samen te werken met je medestudenten, met professionals en met collega's op de werkvloer. Je bouwt een goede relatie op met je docenten en studiebegeleiders.

Ik heb echt een positieve indruk van KdG! Jullie stagiaires hebben heel wat in hun mars: op professioneel én persoonlijk vlak waren zij toppers en hoogvliegers!
Roseline Leuckx - International HR & People Manager @ Cipal
I can't begin to tell you how fantastic Vicky De Wilde has been as an intern - she will be greatly missed as a colleague and on a personal level by many staff.
Melissa Wyley - Department Administrator Economics & International Studies @ The University of Buckingham

Keuzevakken en talentontwikkeling

We geven je graag een flink stuk vrijheid om je lessenpakket zélf samen te stellen: volg je interesses en talenten.

 • Experience classes (2 x 6 studiepunten)
  • Verdiep je in je vakgebied, word een expert in wat je graag doet.
  • Of doe eens wild, verbreed je kennis en vaardigheden, laat je verassen!
 • Business & communication challenges (16 studiepunten): werk samen met een bedrijf of organisatie aan een opdracht die bij je past.

Tartaar, creative agency van studenten 

 • Mag het echter dan echt? Sluit je dan aan bij ons eigen creatief bureau: Tartaar agency!
 • Werk er samen met andere studenten voor écht klanten, gecoacht door docent-experten.
Remote video URL

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat begeleiding en ondersteuning.

Start je opleiding met een projectweek

We dompelen je onder in de wereld waarin je na je afstuderen zal terechtkomen. Een leerrijke week boordevol verrassingen en nieuwe ervaringen.

Remote video URL

Studeren & ondernemen

Een eigen zaak? Wij helpen je om al tijdens je opleiding te starten:

Go international!

Je blik op de wereld verruimen? Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland. Maak internationale vrienden, leer een nieuwe taal, werk aan een sterker cv, word zelfstandiger en vooral … beleef de tijd van je leven.

 • Als laatstejaarsstudent kan je via Erasmus les volgen aan een Europese hogeschool of universiteit: spendeer minstens 3 maanden in Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Wil je je grenzen nog verder verleggen? Ga dan voor een uitwisseling met 1 van onze niet-Europese partners zoals Canada, Chili, Taiwan …
 • Stage lopen in het buitenland? Ook dat kan. Populaire bestemmingen: Duitsland, Spanje, UK, Frankrijk, VS, China ...
 • Kies in je laatste jaar voor het keuzetraject International finance.

Twee diploma's in drie jaar: Le Double Diplôme

Volg je laatste jaar in Frankrijk en studeer af met 2 diploma’s: dat van KdG en dat van de Université de Lorraine in Frankrijk

Remote video URL

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen, te communiceren ...

 • Minimumvereisten: processor: i5 / Ryzen 5, RAM: 8GB, opslagcapaciteit: 256GB, Wifi: toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC) en webcam.
 • Je kan je Mac gebruiken, maar soms zal je een kleine omweg moeten nemen om hetzelfde resultaat als je medestudenten te behalen.
 • Je kan geen Chromebook of Linux gebruiken (ondersteunt MS Office niet meer).
 • Je hoeft zelf geen software aan te schaffen. Alles wat je tijdens je opleiding nodig hebt, krijg je gratis van ons (Word, Excel …).
Remote video URL

Docente Ilse Cuypers legt in één minuut uit welke talen je moet kennen om in een internationaal bedrijf te werken.

Voor wie?

Je profiel

 • Als kind nam je al graag de leiding en kwam je aanzetten met de wildste ideeën.
 • Netwerken is je tweede natuur.
 • Je spreekt een aardig mondje Frans en Engels, en ook in Finland of Bulgarije maak je je vlot verstaanbaar, als het moet met gebarentaal.
 • Je bent een geboren organisator, en je schudt creatieve oplossingen uit je mouw.
 • Je bent ervan overtuigd dat er meer is in het leven dan je tot nu toe hebt gezien.
 • Je houdt van vrijheid, avontuur en het onbekende.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)

Waar heb je les?

Campus Groenplaats

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal
 • Dalton is de campushond van campus Groenplaats

Locatie
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Remote video URL

Na je studie

Aan het werk

 • Je komt terecht bij ambassades, ngo’s en in de internationale zakenwereld.
 • Je wordt projectmanager, communicatiemedewerker, rechterhand van de CEO …
 • Je reist de wereld af en wordt een onmisbare én meertalige schakel in gelijk welk bedrijf.
 • Onze oud-studenten werken bij L’Oréal, Siemens, Deloitte, Flanders Investment and Trade, Artsen zonder Grenzen ...

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kun je doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management of Meertalige Professionele Communicatie. Je kunt tijdens je bachelor via expert classes al starten met de schakel.
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede afstudeerrichting of bachelor gaan. In 1,5 á 2 jaar behaal je een tweede diploma.
 • Of je doet een vervolgopleiding in la douce France. Communication à Nancy, de mooie Franse studentenstad. Daar kan je gaan voor een Master Langues étrangères appliquées aan de Université de Lorraine. Na 1 jaar behaal je al een diploma van het eerste masterjaar, na 2 jaar een volledige master, zonder dat je een schakeljaar moet doen. Dé opstap naar een job in ambassades en consulaten, of als co-manager in internationale bedrijven.
Remote video URL
Remote video URL

Flexibel studeren

Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak? Of misschien heb je in je vorige opleiding voor bepaalde vakken al enkele credits verdiend? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen. Check hoe je vrijstellingen aanvraagt voor deze opleiding.

In deze vrijstellingentabellen vind je alvast een aantal mogelijke vrijstellingen.

Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof (VOV).

Je studie combineren met een job? Dat kan en velen deden het jullie al voor, met succes!

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Spreek met studenten en docenten
 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Anne-Marie Van Oost via annemarie.vanoost@kdg.be of +32 3 613 16 66

Inschrijven

STAP 1: start je inschrijving

 • Duurt maar 1 minuutje en is nog volledig vrijblijvend.
 • Je ontvangt eind juni 2024 een uitnodiging om je inschrijving af te ronden.
 • Hou je brievenbus in de gaten voor een kleine verrassing.

Ja, ik start mijn inschrijving voor 2024-2025

STAP 2: rond je inschrijving af

Eind juni 2024 sturen we je een mail met de uitnodiging om je inschrijving af te ronden, online of op de campus:

 • Als je je online inschrijft, betaal je meteen een voorschot. De resterende studiekosten betaal je later via factuur.
 • Bij inschrijving op de campus betaal je meteen alle studiekosten, of je kiest voor gespreide betaling.

STAP 3: start met je opleiding

 • Startdagen mogelijk vanaf 9 september 2024.
 • Lessen beginnen vanaf 16 september 2024.
 • Meer info over de onthaaldag, startdagen, boekenverkoop ... krijg je als je ingeschreven bent.

Meer info

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be .

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers.

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom.

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en de samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair of een student die voor jou een consultancy opdracht kan uitvoeren? Neem een kijkje op het KdG Career Center.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.

Een ander voorstel om samen te werken? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be .