Cross Media Management

Traject van 'professionele bachelor Office Management'

 • Hier draait alles rond digitale strategie: een content driven marketingplan opzetten dat klantgericht, doelgericht en effectief werkt.
 • Je optimaliseert alle online inspanningen, kanalen en  inhoud.
 • Je creativiteit bloeit helemaal open, je lanceert straffe ideeën en zet trends om in efficiënte digitale strategieën.
 • Uniek: we vertrekken van je talenten en je passie. Je stippelt een persoonlijk parcours uit via zelfgekozen expert classes.
 • Dankzij real-life opdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en stages ontdek je de wondere wereld van digitale transformatie.
 • Wekelijks delen inspirational coaches hun expertise in workshops. Je docenten zijn ook bronnen van expertise, energie, ideeën en creativiteit.
 • Na je opleiding ben je een proactieve, krachtdadige communicatieschakel in elke moderne onderneming.
 • Nog verder studeren? Je behaalt zonder problemen een tweede bachelordiploma of schakelt over naar een master in de Communicatiewetenschappen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je opleiding in vogelvlucht

Cross Media Management is een verbeeldend merk, waarbij het allemaal draait om creativiteit, originaliteit en intuïtie.

Het is een van de vier richtingen waarin je als professionele bachelor Office Management kan afstuderen. Er is geen gemeenschappelijk jaar voorzien. Je beslist dus meteen bij de start welke richting je inslaat.

Naast algemene basisvakken trakteren we je op een uitgebreid pakket specialisatievakken in online communicatiemanagement.

Een derde belangrijk onderdeel van je opleiding vormen de expert classes. Als Cross Media Management-student kies je, verspreid over je hele studietraject, acht modules uit een bijzonder gevarieerde lijst. Zo ontwikkel je je persoonlijke competenties op basis van je talenten. Resultaat: op het einde van de rit heb jij een uniek profiel, ideaal om je in de best mogelijke omstandigheden te profileren op de arbeidsmarkt.

Bekijk de inhoud en studiepunten van alle vakken

Taste – Discover – Develop

 • Je studeert à la carte.
 • Je begrijpt het belang en de impact van online communicatiemanagement.
 • Je werkt vlot met Google Analytics, Adobe Essentials, Indesign, Photoshop ...
 • Je leert omgaan met de nieuwe principes van conversation marketing, scrummanagement, digitale media en strategie.
 • Je ontgint het werkveld.
 • Je focust op brand activation en business development via digitale media en het web.
 • Je beheert zowel intern als extern de sociale media of digitale netwerken.

Observeer en manage - Faciliteer - Participeer

 • Observeer en manage: analytics & rapporten
 • Faciliteer: building communities, tools & apps
 • Participeer: building content & stories

Bedrijven snakken naar digital media managers, conversation managers, community managers, online communication managers … En eens je daar bent, word je een onmisbare digitale schakel die de bedrijfsexpertise op een eigentijdse en vooruitstrevende manier naar buiten brengt.

Bekijk de infographic

Een talent is een samenstelling van meerdere competenties die zich tegelijkertijd uiten. En dat maakt je als mens uniek en onderscheidend, dat is jouw unieke samenstelling ...

Marc Debisschop

Wanneer heb je les?

 • Je start op 18 september. Later inspringen kan, en wel tot februari.
 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Vaak heb je één tot anderhalve dag per week vrij. Ideaal om projecten uit te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Een gezonde mix van theorie en praktijk

Natuurlijk haal je veel kennis uit je cursussen. Maar je steekt minstens zoveel op tijdens de praktijk. Bedrijfsbezoeken, een meerdaagse studiereis en stages stomen je klaar voor een boeiende job. De ervaring die je onderweg opdoet, is goud waard.

Je netwerkvaardigheden ontwikkelen, meer en meer ‘out of the box’ denken, berekende risico’s nemen, de volle verantwoordelijkheid dragen … Dankzij praktijk, veel praktijk, bereid je jezelf helemaal voor op de arbeidsmarkt.

Jenthe wil verlost worden van zijn vriendin: "Help haar aan een job"

Je kennis is ook handig bij persoonlijke problemen: Jenthe wil van zijn lief af …

Een kruispunt van kennisdeling en innovatie

Geven en nemen, actie en reactie. Tijdens de lessen is er sowieso veel ruimte voor wisselwerking, maar ook daarbuiten. Je ontmoet professionals. Je werkt samen met andere studenten en – tijdens je stage – met collega's. Je bouwt een goede relatie op met docenten en studiebegeleiders. Je staat er dus niet alleen voor.

Prijs Frank Swaelen: kandidaat 'Grammaire InnovaCtive'

Frans leren op de moderne manier?

Studenten maken crossmedia-strategie voor WWF

Studenten maken crossmedia-strategie voor WWF. Bekijk het Snapchat-verslag van studente Valerie ...

Expert classes: kleur je eigen talentontwikkeling

We zijn allemaal anders en ook onze talenten durven verschillen. Uiteraard wil je ze optimaal benutten en ontwikkelen. Daarom hebben we een flink stuk vrijheid ingebouwd. Verspreid over je hele studietraject kies je voor maar liefst 24 studiepunten aan 'expert classes'. Dat komt neer op acht keuzevakken uit een lijst van meer dan veertig.

Van een Intensief Taalbad Frans tot Fashion Management, van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen tot Personal Branding, en van Photoshop tot 3D Video. Aan jou de keuze!

Op die manier ontdek je al spelenderwijs je talent en word je een expert in datgene waar je echt goed in bent.

Benieuwd uit welke expert classes je allemaal kan kiezen?

Feedback met de regelmaat van de klok

Wij geven tijdig en snel feedback, jij kan bijsturen en opbouwen.

Het academiejaar is opgesplitst in 4 periodes van 8 weken (6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 week examens).

Zo leer je plannen, maak je de studiepakketten verteerbaar en krijg je vaak info over je resultaten, vorderingen en werkpunten.

Goed voor mens en milieu

 • Een nieuwe manier van business doen?
 • Betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving?
 • Duurzaam ondernemen en corporate social responsibility?

In de expert classes Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vind je de balans tussen people, planet en profit. Je kan je uniek positioneren door een extra MVO-certificaat te behalen en zelfs een real-time bedrijfsscan uit te voeren.

Zin in ondernemen?

Zit ondernemen je in het bloed of kriebelt het om een eigen zaak op te starten? We helpen je om al tijdens je opleiding van start te gaan en je bedrijf op de markt te zetten.

Nog geen concrete plannen? Toch al eens proeven van ondernemerschap? In 3 expert classes ontdek je of ondernemen jouw passie wordt: 

 • Entrepreneurship
 • Starterskit ondernemen
 • Salesmanagement en talent

Als kers op de taart kan je stage lopen in je eigen bedrijf en kan je het statuut van student-ondernemer aanvragen. 

Wat heb je nodig?

Een laptop, of wat dacht je! Om te noteren, projecten uit te werken, gegevens uit te wisselen, te communiceren ... Tijdens de lessen maak je er intensief gebruik van.

Een recent toestel is voldoende om de lessen te kunnen volgen en aan de examens te kunnen deelnemen. Koop je toch een nieuw toestel, dan moet je zelf afwegen of je vlot kan werken met dit toestel. 

Op je examens ben je verplicht om met Windows (7 of hoger) te werken. Je kan dus een Mac gebruiken, maar zorg er voor dat je een legale versie van Windows via Boot Camp installeert. Je moet rechtstreeks in de Windows-omgeving kunnen opstarten en hebt een Windows-partitie van minstens 50GB nodig. Een harde schijf van 128GB is dan snel vol, daarom raden we je een harde schijf van 256GB aan.

Extra bonus: als KdG-student kan je gratis Office 365 gebruiken. 

Voor wie?

Je profiel

 • Digital native, het is een term die ze voor jou hebben uitgevonden.
 • Je hebt een eigen blog – als het er al geen twee of drie zijn –, je bent lid van verschillende communities en je omgeving maakt zich wel eens zorgen over de vele uren die je online doorbrengt, op zoek naar coole content.
 • Social media kennen geen geheimen voor jou.
 • Je laptop is een verlengstuk van jezelf. Zonder kom je niet buiten.
 • Creatief, intuïtief, goede observator, originele denker: check!

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)

In de kijker: Stadscampus Groenplaats

Waar heb je les?

Heb jij even geluk: je studeert in hartje Antwerpen, op de hypermoderne campus Groenplaats. Veel beter wordt het niet! Met je laptop in de les, het studielandschap, de lounge en theView, onze hippe studie- en ontmoetingsruimte. En uiteraard is er overal wifi!

Een plek die nóg centraler ligt, is moeilijk denkbaar: met zicht op de kathedraal en de Groenplaats. Ook fijn: de Kammenstraat en de Nationalestraat zijn vlak om de hoek. Op weg naar huis winkelen op de Meir? Hoort erbij. Om van de vele terrasjes en eethuisjes nog te zwijgen …

Campus Groenplaats

Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.heb@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

 • Als crossmediamanager kom je uiteraard achter een laptop of desktop terecht – of ga je de hort op met smartphone en tablet.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitdenken van de online strategic planning of je creëert relevante content. Je helpt een bedrijf aan een digitaal profiel, zet de lijnen uit van een community, ontwikkelt 3D-visualisaties … Het is een lijst waar geen einde aan komt.
 • Je vindt onze oud-studenten onder meer terug bij bedrijven als Dear Media, These Days Y&R, CNR Records, Addmyberry, Enplug ...

In het KdG Career Center bundelen KdG, HR Service Providers en (stage)bedrijven de krachten om jou als Young Professional te begeleiden bij je eerste werkervaringen.

Verder studeren

 • Via een schakelprogramma kan je makkelijk doorstromen naar een master Organisatie en Management, Bedrijfskunde, Communicatiewetenschappen, Human Resources Management, Meertalige Professionele Communicatie ...
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede professionele bachelor gaan. In één jaar tijd haal je zo een tweede diploma binnen.

Graag al eens proeven van de sfeer?

Kom naar de infodag!

We onthalen je als een vip. Kan je meteen al die vragen stellen waar je nog mee zit. Je kan ook praten met docenten en cursussen inkijken.

Zo hoor je uit eerste hand hoe het is om te studeren aan KdG.

Bekijk ook de andere infomomenten

Volg al een les mee!

Echte lessen met echte docenten en echte studenten, wat wil je nog meer?

Sluit aan bij de huidige KdG-studenten en volg gratis een open les!

 

Stel je vraag aan een student

En je krijgt een eerlijk antwoord van een ervaringsdeskundige.

Makkelijk, via Facebook.

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom

Lees meer ...

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair? Stuur een mailtje naar annemarie.vanoost@kdg.be.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.