Financiën en Verzekeringen

Afstudeerrichting van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement*

 • Er is geen gemeenschappelijk eerste jaar, je specialiseert vanaf jaar 1 in het financie- en verzekeringswezen.
 • Een stevige basis financiën, verzekeringen en vastgoed.
 • In jaar 3 kies je voor traject Banking, Insurance of Real estate.
 • Je leert cijfers interpreteren en vertalen naar bruikbaar advies voor je klant.

 • Theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • Je krijgt les van ervaren docenten en experts die rechtstreeks uit het werkveld komen
 • Gespreide evaluaties en examens, je komt nooit voor grote verrassingen te staan.
 • Na een opleiding Financiën en Verzekeringen ben je meteen inzetbaar

 • Verder studeren? Na je bachelor Financiën en Verzekeringen schakel je probleemloos naar Handelswetenschappen of een andere masteropleiding.

*De opleiding Financie- en Verzekeringswezen zal Financiën en Verzekeringen heten na goedkeuring door de Vlaamse overheid.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Financiën en Verzekeringen is een afstudeerrichting van de bachelor Bedrijfsmanagement. Er is geen gemeenschappelijk jaar, je kiest meteen waar je focus ligt. In je derde jaar bouw je verder op die focus met de keuze voor een afstudeertraject. 

Eerste jaar

 • Een brede bedrijfskundige basis.
 • Je maakt kennis met de wereld van financiën, verzekeringen en vastgoed
 • Gastsprekers uit de sector en speeddating met alumni met praktijkervaring. 

Tweede jaar 

 • Dit jaar staat specialisatie in de verschillende domeinen op het programma.
 • Je duikt in de praktijk en volgt een observatiestage van drie keer 2 dagen.
 • Je leert je beroep van binnen en buiten kennen. Al na je tweede jaar ben jij de expert van de familie, helemaal klaar om mee te praten met de financiële kwesties op familiefeestjes. 

Derde jaar 

 • Je kiest afhankelijk van je persoonlijke interesse voor traject Banking, Insurance of Real estate.

 • Je loopt acht weken stage in een bedrijf naar keuze dat aansluit bij jouw gekozen traject.

 • Je kiest 3 keuzevakken uit een menu van 7.

 • Je gaat me de hele groep naar Parijs.

 • Naar Duitsland, Letland, Frankrijk ...? Als je wil, kan je een volledig semester weg met Erasmus!

 

Remote video URL

Inhoud en studiepunten

Eerste jaar

Financiën
7 studiepunten
Bank en Beurs
(
4 studiepunten
)

Welke rol spelen de financiële instellingen en welke risico's lopen zij? Wie controleert onze banken en de financiële markten? En wat is de functie van de beurs in dat geheel?

Financieel recht
(
3 studiepunten
)

De financiële markt is strikt gereglementeerd, in deze cursus bestudeer je de voornaamste financiële regels.

Verzekeringen
8 studiepunten
Verzekeringen
(
5 studiepunten
)

Je maakt kennis met de huidige verzekeringsmarkt in België. Je leert een waaier van verschillende verzekeringscontracten kennen. Een eerste kennismaking, waarmee je de verdere studie van verzekeringsoplossingen kan aanvatten.

Verzekeringsrecht
(
3 studiepunten
)

Je maakt kennis met de verschillende operatoren op de verzekeringsmarkt en hun deontologische gedragscodes.  Je leert alles over de privacy én de anti-witwaswetgeving.  Je leert wat de Assurmifid richtlijn inhoudt.

Vastgoed
4 studiepunten
De vastgoedsector
(
4 studiepunten
)

Je maakt kennis met de vastgoedsector. Wie is actief binnen de sector en wat is het BIV? Hoe huur of koop je een huis? Hoe run je een appartementsgebouw?

Student @ Work
19 studiepunten
Management en communicatie 1: zelfmanagement
(
5 studiepunten
)
Elementaire taalvaardigheden

Schrijf jij foutloos? Dit vak zet de elementaire spellingregels op een rij. Kwestie van zeker te zijn dat je schrijft als een pro.

Zelfmanagement en communicatie

Soft skills zijn onmisbaar voor iedere professional. Daarom leer je jezelf beter kennen met je zelfmanagementportfolio. Je brengt je sterke eigenschappen in kaart en zet die naast je werkpunten. Daarna werk je een actieplan uit en ga je met je sterktes én zwaktes aan de slag. Samen met je lector-coach breng je zo jouw communicatie- en managementvaardigheden tot een stevig professioneel niveau.

 

Management en communicatie 2: teammanagement
(
4 studiepunten
)

De naam van dit vak spreekt boekdelen: je werkt in team en leidt een project in goede banen. Daarbij vertrek je vanuit een onderzoeksvraag die je zelf opstelt. Het antwoord vind je door de theorie aan de praktijk te toetsen. Daarom interview je een manager en ploeg je door de vakliteratuur. Zo kom je tot een stevig onderbouwd eindresultaat dat je aan je medestudenten presenteert.

Le français des affaires
(
5 studiepunten
)

Maak kennis met het Frans uit de bedrijfswereld. Met luister-, schrijf- en spreekoefeningen krijg je veelgebruikte zinnen onder de knie. Kom op, aan de slag! Je leert zakelijke e-mails te schrijven. Je leert correct en vlot te communiceren in het Frans. Een bestelling plaatsen, klanten ontvangen op je bedrijf of solliciteren? Alle gesprekssimulaties grijpen we uit het bedrijfsleven.

Business English
(
5 studiepunten
)

In het eerste jaar verdiep je je kennis van de Engelse grammatica en oefen je in lezen, schrijven, luisteren en spreken. In alle conversaties is zakelijke en professionele taal de norm.

Digital skills
3 studiepunten
Excel
(
3 studiepunten
)

Eerst krijg je de basisvaardigheden onder de knie om daarna door te groeien naar een gevorderd niveau van spreadsheet-gebruik. Je kan spreadsheets correct opstellen, interpreteren en gebruiken in specifieke cases.

Bedrijfsmanagement algemeen
19 studiepunten
Bedrijfseconomie
(
5 studiepunten
)

Je bestudeert belangrijke economische principes zoals prijsvorming, monetair beleid, wisselkoersen en conjunctuur. Je maakt kennis met de organisatie van onze arbeidsmarkt en je werpt ook een blik op de beurs.

Bedrijfsbeheer
(
6 studiepunten
)

Als verzekeringsspecialist heb je nood aan de basisvaardigheden van een zaakvoerder. Je leert boekhouden, maakt kennis met cost accounting, stelt balansen en resultatenrekeningen op, en leert jaarrekeningen analyseren.

Inleiding tot het recht
(
5 studiepunten
)

Je bestudeert de staatsstructuren in het federale België en Europa, ontdekt de gerechtelijke structuur van ons land, en leert de belangrijkste rechtsregels van het burgerlijke recht en het handelsrecht kennen.

Religie, zingeving, levensbeschouwing
(
3 studiepunten
)

Na een onderzoek van de belangrijkste ethische stromingen, bestudeer je belangrijke begrippen als waarden en normen. Die leer je toepassen in het bedrijfsleven. Je bespreekt ook de rol van de integere manager.

Tweede jaar

Financiën
17 studiepunten
Beleggingen
(
7 studiepunten
)
 • Fixed Income & Asset Management
 • Aandelenanalyse

Fondsen, obligaties, aandelen … beleggingen hebben voor jou geen geheimen meer.

Kredieten
(
5 studiepunten
)
 • Kredieten voor particulieren
  Je onderzoekt de rol van de bank als kredietverstrekker aan particulieren: welke zekerheden vraagt zij en wat krijgt de lener in ruil? Wat gebeurt er bij betalingsmoeilijkheden?
 • Kredieten voor ondernemingen
  Hoe komt een onderneming aan investeringsmiddelen? Welke kredieten en leningen bestaan er en waarvoor dienen ze? Je onderzoekt de kredietmarkt en leert bedrijven gemotiveerd adviseren.
Fiscaal recht
(
5 studiepunten
)

Je berekent het netto belastbaar inkomen en de belastingsaanslag van een onderneming op basis van inkomsten en aftrekbare bestedingen. Je kan een belastingsaangifte grondig invullen.

Verzekeringen
17 studiepunten
Schadeverzekeringen
(
8 studiepunten
)
 • Aansprakelijkheidsverzekeringen
  Jij veroorzaakt schade aan iemand anders. Maar wie gaat dat betalen? Kan je je voor je aansprakelijkheid verzekeren en tot hoever gaat die dekking dan?
 • Motorrijtuigenverzekeringen
  Elk jaar gebeuren er ongeveer 40.000 verkeersongevallen. Hoe worden deze afgehandeld? Welke verzekeringen gaan er gepaard met de aankoop van een wagen?
 • Patrimoniumverzekeringen
  Welke risico’s worden afgedekt  door een brandverzekering? Wat zijn eenvoudige risico's en wat zijn speciale risico's? Je onderzoekt ook de bedrijfsschadeverzekering en werpt een blik op andere technische verzekeringen.
Personenverzekeringen
(
9 studiepunten
)
 • Ongevallen en ziekte
  Gezondheidsproblemen brengen niet enkel op lichamelijk vlak problemen met zich mee, maar kunnen ook financiële gevolgen hebben. We onderzoeken hoe particulieren en zelfstandigen zich het best tegen dit risico kunnen indekken. De nieuwste ontwikkelingen en wetgeving worden uitgebreid besproken
 • Arbeidsongevallen
  Wanneer is een ongeval een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval? Hoe worden deze aangegeven? Welke procedures moeten er gevolgd worden? En natuurlijk wordt de schadeafhandeling ook onder de loep genomen. En hoeveel kost zo’n arbeidsongevallenverzekering?
 • Levensverzekering
  Je bestudeert levens- en overlijdensverzekeringen en alle verschillende vormen die deze kunnen aannemen. Pensioensparen, schuldsaldoverzekeringen, lange termijnsparen, VAPZ, groepsverzekeringen en IPT, je analyseert deze verzekeringsproducten en kent de fiscale verschillen.
Vastgoed
6 studiepunten
De vastgoedspecialist
(
6 studiepunten
)

In dit opleidingsonderdeel bestuderen we de vastgoedsector door de ogen van een vastgoedspecialist. Hoe stel je een wettig huurcontract op? Hoe maak je een plaatsbeschrijving? Hoe stel je een verkoopdossier samen?

Student @ Work
15 studiepunten
Le français des affaires
(
5 studiepunten
)

In het tweede jaar vergroot je je kennis van het bancaire jargon en oefen je veel op zakelijke taal in het Frans aan de telefoon en in handelscorrespondentie. Spreekoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de evaluatie.

Business English
(
5 studiepunten
)

In het tweede jaar bespreek je technische teksten, discussieer je over financiële thema's en breng je een presentatie over een verzekeringstopic. Ook voor je telefonische vaardigheden in het Engels heb je veel aandacht.

Professionele ontwikkeling
(
5 studiepunten
)

Alle kennis die je hebt opgedaan, kan je in dit vak toepassen. Je loopt stage, leert je tijd managen en op een correcte manier communiceren, met aandacht voor sociale media. Je leert netwerken en in team werken.

Digital skills
5 studiepunten
Analytical & digital skills
(
5 studiepunten
)

De financiële en verzekeringswereld is doorspekt van getallen. Vooraleer jij de klant advies kan geven heb je al het cijferwerk al gedaan. In dit vak leer je hoe je alles zo efficiënt mogelijk berekent.

Derde jaar

Trajecten
31 studiepunten (je kiest 1 van de 3 trajecten)
Banking professional
(
31 studiepunten
)
 • Commerciële vaardigheden (4 studiepunten)
  Commerciële trainingen en rollenspelen vormen de basis van dit vak: je kruipt in de huid van een sollicitant, verkoper, klant en leverancier. Telkens zoek je naar de juiste houding en leer je technieken om het laken naar je toe te trekken.
 • Praktijk financiën (10 studiepunten)
  Je ontdekt het belang van een persoonlijke financiële planning en past die kennis toe. Elke belangrijke stap in een mensenleven brengt financiële en fiscale implicaties met zich mee. En die worden in dit vak toegelicht. Je maakt een vermogensbalans op, doet aan successieplanning en bestudeert beleggingen in vastgoed en financiële producten.
 • Stage financiën (10 studiepunten)
  Je maakt acht weken lang integraal deel uit van de wereld waarin je straks terechtkomt. Je draait mee bij een bank of een financiële instelling. Daar zet je je kennis in de praktijk om.
 • Afstudeerproject financiën (7 studiepunten)
  Je werkt in team een aantal vakoverschrijdende cases uit over financiën. Je kan toetsen of je op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen in de sector. In groep werk je advies uit en dat breng je voor een jury die je kennis op de proef stelt.
Insurance professional
(
31 studiepunten
)
 • Commerciële vaardigheden (4 studiepunten)
  Commerciële trainingen en rollenspelen vormen de basis van dit vak: je kruipt in de huid van een sollicitant, verkoper, klant en leverancier. Telkens zoek je naar de juiste houding en leer je technieken om het laken naar je toe te trekken.
 • Praktijk Verzekeringen (10 studiepunten)
  We verplaatsen ons in de echte verzekeringswereld. Je maakt kennis met de praktijk door  tarificatieprogramma’s en beheersprogramma’s te gebruiken.  Je doet bedrijfsbezoeken en volgt workshops waar men de praktijk komt schetsen in de les. Vanaf nu sta je al met één voet in het werkveld.
 • Stage verzekeringen (10 studiepunten)
  Je maakt acht weken lang integraal deel uit van de wereld waarin je straks terechtkomt. Je draait mee bij een verzekeringskantoor. Daar zet je je kennis in de praktijk om.
 • Afstudeerproject verzekeringen (7 studiepunten)  
  Je werkt in team een verzekeringsadvies uit voor een totaalklant. Je kan toetsen of je op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen in de sector. In groep werk je advies uit en dat breng je voor een jury die je kennis op de proef stelt.
Real Estate professional
(
31 studiepunten
)
 • Commerciële vaardigheden (4 studiepunten)
  Commerciële trainingen en rollenspelen vormen de basis van dit vak: je kruipt in de huid van een sollicitant, verkoper, klant en leverancier. Telkens zoek je naar de juiste houding en leer je technieken om het laken naar je toe te trekken.
 • Praktijk vastgoed (10 studiepunten)
  Je concentreert je volledig op de praktische toepassing van je kennis. Je stelt huurcontracten op, maakt plaatsbeschrijvingen en reageert correct op deontologische dilemma’s. We bezoeken en verdiepen ons in een aantal grote real estate projecten en in studentenhuisvesting en woonzorgcentra, vanuit het oogpunt van de projectontwikkelaars en de gereglementeerde vastgoedvennootschap.
 • Stage vastgoed (10 studiepunten)
  Je maakt acht weken lang integraal deel uit van de wereld waarin je straks terechtkomt. Je draait mee in een vastgoedkantoor.  Daar zet je je kennis in de praktijk om.
 • Afstudeerproject vastgoed (7 studiepunten)
  In groep los je een aantal complexe cases rond real estate op. Je stelt deze voor aan een jury en bewijst hen dat je de materie volledig beheerst.
Student @ Work
17 studiepunten
Vermogensplanning
(
5 studiepunten
)

Vakomschrijving nog niet beschikbaar

Le français des affaires
(
4 studiepunten
)

Je verdiept je kennis van het financiële jargon in het Frans in het derde jaar. Je voert correspondentie over polissen en schadegevallen, leest en analyseert technische teksten en houdt presentaties.

Business English
(
4 studiepunten
)

In het derde jaar lees je de Engelstalige vakpers en bespreek je in groep de interessantste artikels. Je volgt ook lezingen van Engelse specialisten.

De startende onderneming
(
4 studiepunten
)

Je leert alles om als ondernemer aan de slag te kunnen gaan.  Je  maakt in groep een business plan met financieel plan op, beoordeelt het en stuurt het bij op basis van de coaching.

Keuzevakken
12 studiepunten (je kiest 3 vakken)
Corporate finance
(
4 studiepunten
)

Internationale financieringstechnieken, het indekken van financiële risico’s en internationale contracten… hoe ziet de financiële wereld eruit op internationaal en ondernemingsvlak?

Beleggingen: specialisatie
(
4 studiepunten
)

Je bent in staat om advies te geven, een lightversie van een analystenrapport op te stellen, een dividendrendement te berekenen en de koers/winstverhouding te bekijken.

Risk management
(
4 studiepunten
)

Tegen welke gevaren moet je je verzekeren? Misschien is preventie wel een oplossing? Je leert gevaren ontdekken, inventariseren, analyseren en controleren. Zo kan je je klanten een duidelijk en  financieel verantwoord advies geven.

Transportverzekeringen
(
4 studiepunten
)

Je bestudeert de risico's eigen aan de internationale handel. Je werkt een realistische case uit aan de hand van krachtige databanken en stimulerend, creatief leermateriaal. Cargoverzekeringen, cascoverzekeringen, abonnementspolissen, CMR-verzekeringen: de wereld van de transportverzekeringen zit vol specifiek jargon dat jij van binnenuit leert kennen.

Business for exchange
(
4 studiepunten
)

Vakbeschrijving nog niet beschikbaar

Bouwtechnische vorming
(
4 studiepunten
)

Je neemt een gebouw volledig onder de loep. Je maakt een technische analyse van een woning. Op basis van deze analyse maak je een schatting van de waarde van het pand.

Wiskunde voor schakelstudenten
(
4 studiepunten
)

Als voorbereiding voor een verdere masteropleiding, leer je wiskundevaardigheden en technieken bij. De nadruk ligt dan ook op het ontwikkelen van basisinzicht en basisvaardigheden.

Wanneer heb je les?

 • Je eerste academiejaar start met een onthaaldag. Maak kennis met KdG, je medestudenten en je opleiding.
  • Datum: 15 september van 09:30 tot 16 u.
  • Locatie: Campus Groenplaats
 • Later in het jaar inspringen kan, en wel tot februari.
 • Per week volg je gemiddeld 22 uur les.
 • Vaak heb je één tot anderhalve dag per week vrij. Ideaal om projecten uit te werken.
 • Je hebt weinig springuren.

Bekijk een voorbeeldlessenrooster.
Bekijk de jaarindeling.

Remote video URL
Remote video URL

Focus op de praktijk

Natuurlijk haal je veel kennis uit je cursussen. Maar de praktijk leer je tijdens stages, bedrijfsbezoeken en netwerkevents.

KdG heeft nauwe banden met bedrijven en beroepsorganisaties. En daar pluk jij de vruchten van, je werkt mee aan leuke projecten en ontdekt de arbeidsmarkt. Je krijgt de kans verschillende sectoren en beroepen van nabij te leren kennen.

Veel winst, weinig risico? In het vak Bank en Beurs beleg je op de echte beurs (maar met fictief geld).

Snuif de internationale sfeer op met een Engelstalig (keuze)vak Banking Game of Introduction to International Finance.

Ruimte voor interactie

Een goede wisselwerking tussen studenten en docenten staat centraal tijdens de lessen, maar ook daarbuiten.

 • Je ontmoet professionals.
 • Je leert op een professionele manier samenwerken met andere studenten en experts.
 • Je bouwt een goede relatie op met docenten en studiebegeleiders.

Je staat er dus niet alleen voor.

97%

96,55 % van de afgestudeerden heeft binnen de drie maanden werk. 

Binnen drie jaar ben jij de expert: wie afstudeert aan KdG, heeft de juiste papieren om een eigen zaak te starten in bankieren, verzekeringen en immobiliën.

Een beroep met toekomst

Na deze opleiding Financie- en Verzekeringswezen is je broodje gebakken: kmo, dienstverlenend bedrijf of multinational, ze zien je graag komen als intern of extern expert, want je beschikt over de juiste competenties en kennis.

Je legt al contacten tijdens je studies, dat vergroot je kans op een jobaanbieding nog voor je afstudeert.

Maar ook als zelfstandige kan je aan de slag. Heel wat alumni zijn ondertussen zelfstandig aan de slag in de sector, als verzekeringsagent, vastgoedmakelaar of bankagent.

Periodesysteem: 1 academiejaar = 4 periodes

 • 1 periode is 6 weken les, 1 week examenvoorbereiding en 1 tot 3 weken examens.
 • Je krijgt regelmatig feedback over je resultaten, vorderingen en werkpunten.
 • Voordeel: je spreidt je studielast over een heel jaar en je leert plannen.

Bovendien kan je rekenen op heel wat coaching.

Studeren én ondernemen

Een eigen business uit de grond stampen én studeren? Dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld!

Ga dus eens kijken in het KdG-ondernemerscentrum.

Remote video URL
Remote video URL

Go international!

Je blik op de wereld verruimen? Grijp je kans en loop stage of volg les in het buitenland. Maak internationale vrienden, leer een nieuwe taal, werk aan een sterker cv, word zelfstandiger en vooral … beleef de tijd van je leven.

 • Als laatstejaarsstudent volg je via Erasmus les aan een Europese hogeschool of universiteit: spendeer minstens 3 maanden in Madrid, Belfast, Örebro, Amsterdam …
 • Wil je je grenzen nog verder verleggen? Ga dan voor een uitwisseling met 1 van onze niet-Europese partners, zoals Canada, Chili, Taiwan …
 • Liever stage lopen in het buitenland? Ook dat kan. Populaire bestemmingen: Duitsland, Spanje, UK, Frankrijk, VS, China ...

"In Taiwan vind je prachtige natuur en interessante cultuur: Sun Moon Lake, Kaohsiung, Kenting, Song Luang Yan Waterfall ..."

"Valencia is dé perfecte studentenstad. Het is niet klein en ook niet groot."

"Allemaal landen waar ik voordien nooit geweest ben en nu mijn hart hebben gestolen."

Voorbeelden van cursussen, lessen, projecten ...

Voorbeeldcursussen

Voorbeeldlessen

Remote video URL

Voorbeeldpresentaties

Motorrijtuigenverzekeringen
Hoe verzeker je steeds evoluerende motorrijtuigen? Bij welke voertuigen is een verzekering verplicht?
Cursus Inleiding tot de Vastgoedsector Bouwen of verbouwen? In de presentatie hieronder kom je onder andere te weten wat de belangrijkste criteria zijn bij het kiezen van een woning.
Cursus Asset management: Algemene inleiding De presentatie dompelt je onder in een stukje Wall Street.

Studentenprojecten - Microsoft 365

Remote video URL
Remote video URL

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente laptop nodig om te noteren, projecten uit te werken, examens af te leggen, te communiceren ...

 • Minimumvereisten: processor: i5 / Ryzen 5, RAM: 8GB, opslagcapaciteit: 256GB, Wifi: toestel met 'A'-vermelding (bv. Wifi A, Wireless A, Wifi AC, Wireless AC) en webcam.
 • Je kan je Mac gebruiken, maar soms zal je een kleine omweg moeten nemen om hetzelfde resultaat als je medestudenten te behalen.
 • Je kan geen Chromebook of Linux gebruiken (ondersteunt MS Office niet meer).
 • Je hoeft zelf geen software aan te schaffen. Alles wat je tijdens je opleiding nodig hebt, krijg je gratis van ons (Word ,Excel …).

Voor wie?

Je profiel 

 • Je staat met beide voeten op de grond en wil in de financiële, vastgoed- of verzekeringssector stappen.
 • Je zoekt graag uit hoe zaken precies in elkaar zitten. 
 • Mensen adviseren geeft je energie.
 • Je bent doelgericht en ondernemend.
 • Een digitale werkomgeving waar alles razendsnel verandert, laat maar komen! 
 • Je bent commercieel ingesteld en kan goed samenwerken. Je stapt mee in het verhaal van je klant en helpt hun dromen waarmaken.

Voorwaarden

 • Je hebt een Vlaams diploma secundair onderwijs
 • Of je hebt een ander toegelaten diploma of gelijkgesteld toelatingsbewijs én voldoet aan de taalvoorwaarde (lees meer over de toelatingsvoorwaarden)
Remote video URL

Waar heb je les?

Campus Groenplaats

Campus Groenplaats is je hoofdcampus, al kan het zijn dat je af en toe ook les hebt op campus Stadswaag of campus Pothoek.

 • Centrale ligging in hartje Antwerpen
 • Vlot bereikbaar met trein, tram, bus, fiets, step ...
 • Winkels, terrasjes, koffiebars ... naast de deur
 • Studieruimte met zicht op de kathedraal
 • Dalton is de campushond van campus Groenplaats

Locatie
Nationalestraat 5
2000 ANTWERPEN

+32 3 613 16 00
info.mit@kdg.be

Meer info

Na je studie

Aan het werk

 • Na je opleiding kan je meteen aan de slag als accountmanager, kredietanalist, dossierbeheerder, schadebeheerder, syndicus, verzekerings- of leasingspecialist, medewerker in een immobiliënkantoor, beleggingsadviseur ... Keuze genoeg! 
 • Voor je klanten ben je een gids en een aanspreekpunt. Ze zijn blij dat ze met al hun financiële en verzekeringskwesties bij je terechtkunnen. Je straalt vertrouwen uit, en dat appreciëren ze ten zeerste.
 • Als zelfstandige aan de slag? Na een opleiding Financie- en Verzekeringswezen mag je, na enkele jaren praktijkervaring, een eigen zaak starten als bankagent, verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent of vastgoedmakelaar.

Verder studeren

 • Twijfel je tussen universiteit of hogeschool? Na je bacheloropleiding Financiën en Verzekeringen kan je via een schakelprogramma makkelijk doorstromen naar een master in de Handelswetenschappen, master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en master Organisatiebeleid.
 • Je kan binnen onze hogeschool ook voor een tweede bachelor Bedrijfsmanagement gaan. In een verkort traject haal je zo een tweede diploma binnen.

Diploma via VDAB

 • Werkzoekend en geen diploma hoger onderwijs?
 • Interesse in een toekomstige job als accountant, consultant of fiscalist?
 • Bekijk de voorwaarden om via VDAB een bachelor Financiën en verzekeringen te volgen.
 • Iets voor jou? Mail onze studieloopbaancoördinator josien.jacobs@kdg.be

Meer weten?

Kom naar een infodag

 • Krijg een rondleiding op de campus
 • Ontdek de KdG-opleidingen
 • Spreek met studenten en docenten

 

Download of bestel een brochure

Dan kan je alle details nog eens rustig doornemen wanneer jij dat wil: download of bestel een brochure.

 

Chat met een student

Vraag je het liever aan een medestudent?
Chat met Melissa of  Lauren, studenten Financiën en Verzekeringen

 

Contacteer de opleiding

Vraag het aan opleidingshoofd Philip Hellemans via philip.hellemans@kdg.be of +32 3 502 23 99

Inschrijven

Inschrijven voor academiejaar 2023-2024

Je kan je online of op de campus inschrijven:

Ja, ik start mijn inschrijving voor 2023-2024

Betaling

 • Als je je online inschrijft, betaal je meteen een voorschot. De resterende studiekosten betaal je later via factuur.
 • Bij inschrijving op de campus betaal je meteen alle studiekosten, of kiest voor gespreide betaling.

De start van je opleiding

 • Startdagen mogelijk vanaf 11 september 2023.
 • Lessen beginnen vanaf 18 september 2023.
 • Meer info over de onthaaldag, startdagen, boekenverkoop ... krijg je als je ingeschreven bent.

Meer info

Waarom KdG?

 • Coaching
  We begeleiden je van student tot professional, moedigen je aan om het verschil te maken.

 • Real life
  We mixen theorie en praktijk. Je leert een vak en een job.

 • Stevig diploma
  Onze oud-studenten zijn graag geziene sollicitanten en slimme ondernemers.

 • Grensverleggende innovatie en experiment
  We creëren, bouwen verder op het bestaande, doen je over muren kijken.

 • Open huis
  Iedereen is welkom.

Meer redenen om voor KdG te kiezen

Kwaliteitsvol onderwijs

 • KdG streeft topkwaliteit na.
 • We gaan voor duurzame ontwikkeling: van studenten, medewerkers en samenleving. Om telkens weer het beste uit iedereen te halen en de samenleving vorm te geven en te dragen.
 • Kwaliteitszorg is het geheel van middelen en systemen dat we inzetten om dat doel te bereiken.

Lees meer over kwaliteitsvol onderwijs op KdG
Bekijk de beknopte rapporten 'opleidingskwaliteit' per opleiding

Voor bedrijven en organisaties

Op zoek naar een stagiair? Stuur een mailtje naar philip.hellemans@kdg.be.

Onze studenten en medewerkers zijn vaak experts in hun vakgebied. En ze delen graag hun kennis met bedrijven en organisaties.

 • Een vorming op maat?
 • Begeleiding bij jouw innovatief project?

Maak gebruik van onze expertise.