Zorgprofessional als Samenwerker

Onderzoeksdomein

  • Wij doen onderzoek naar de zorgprofessional als samenwerker en bieden antwoorden op vragen hierover in jouw zorginstelling
  • We focussen onder meer op het omgaan met diversiteit binnen teams in al zijn vormen en het ontschotten van zorg en welzijn.  
  • We ontwikkelen praktijktools die jij direct op de werkvloer kunt inzetten, zoals methodieken, train-the-trainer pakketten, communicatietools, e-books, maar ook bijscholingen.   
  • Wij werken vanuit het onderzoekscentrum Zorg in Connectie.

Wat kunnen we voor jou doen?

Ondersteuning bij het opstellen van onderzoeksvragen

Samen (onderzoeks)vragen uit jouw organisatie helder krijgen om zorgprofessionals in je organisatie beter te ondersteunen in hun job door in te zetten op (klinisch) leiderschap, interdisciplinaire samenwerking of persoonsgericht werken? Contacteer ons voor een vrijblijvend intakegesprek.  

Onderzoek op maat

Een concreet idee testen in de praktijk? Heb je hulp nodig om dit op een wetenschappelijke manier aan te pakken en wil je concrete resultaten over de impact van jouw idee? We ontwikkelen met jou een traject op maat.   

Bijscholingen en lezingen

Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten uit ons onderzoek? Volg één van onze bijscholingen of lezingen. Dit kan zowel op onze campus als bij jou op de werkvloer.   

KdG Academy lezingen, studiedagen, vormingen

Dienstverlening op maat

Gebruikmaken van onze bestaande methodieken en tools, maar dan op maat van jouw organisatie? Dat kan. We stemmen ze telkens af op maat van jouw noden en organisatievorm. Contacteer ons voor meer informatie via zorginconnectie@kdg.be

De zorgprofessional als samenwerker

We ondersteunen zorgprofessionals als samenwerkers die meerwaarde zien in het verbinden van de eigen expertise met die van anderen. We richten ons op een verbeterde interdisciplinaire en professionele samenwerking, zowel binnen teams als tussen teams. We focussen onder meer op het omgaan met diversiteit binnen teams in al zijn vormen en het ontschotten van zorg en welzijn.  

Realisaties  

Projecten

We willen hier met onderzoek en vernieuwende zorgconcepten bijdragen aan kwaliteitsvolle en geïntegreerde eerstelijnszorgverlening voor personen met een zorg- en ondersteuningsnood, met ook aandacht voor hun naaste omgeving.
date_range
Duur:
Apr 2024 - Maa 2029
attach_money
Financiering:
Fonds Daniël De Coninck (KBS)
De eerstelijnszones van Antwerpen onderzoeken hoe er op buurtniveau interprofessioneel wordt samengewerkt en hoe dit beter kan. Hiervoor gebruiken we de tool en methodiek die op KdG ontwikkeld is in het project Buurt-Connect (Brederode).
date_range
Duur:
Jan 2024 - Dec 2025
attach_money
Financiering:
PWO
Hoe werk je gedragen en interprofessioneel samen in de ouderenzorg op wijkniveau? We onderzoeken welke proactieve, persoonsgerichte en holistische eerstelijnszorg nodig is voor de steeds complexere zorgnood van ouderen en hun mantelzorgers.
date_range
Duur:
Sep 2020 - Aug 2022
attach_money
Financiering:
PWO
Crew Resource Management of CRM is een methodiek voor het inzetten en optimaliseren van niet-technische vaardigheden binnen een zorgteam tijdens een (kritieke) situatie in de zorg.

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij ons onderszoekscentrum Zorg in Connectie bijvoorbeeld terecht voor:

  • Praktische interventies en bijscholingen vanaf de levensstart tot de ouderenzorg.
  • Innovatieve methoden om de zorgpraktijk in jouw organisatie te verbeteren voor de patiënt en de zorgverlener.
  • Ondersteuning en verbetering van de positie van de zorgverlener.

Contacteer ons vrijblijvend