Duurzaam en Inclusief Ondernemen

Onderzoeksdomein

 • We doen onderzoek naar duurzaam en inclusief ondernemen
 • We geven antwoorden op vragen hierover in jouw organisatie.  
 • We ontwikkelen kennis, data en praktijktools voor event professionals, bedrijven en publieke organisaties om impactvoller, duurzamer en slimmer te ontmoeten, ondernemen en organiseren
 • Deze tools kun jij direct op de werkvloer of in je organisatie inzetten, zoals tools om impact te meten, een activiteitenkoffer voor inclusieve teams, maar ook bijscholingen. 
 • Wij werken vanuit het onderzoekscentrum Publieke Impact.

Wat kunnen we voor jou doen? 

Samenwerken in onderzoeksprojecten

Deelnemen aan een onderzoeksproject? Dan kan! Word met jouw organisatie proeftuin of word lid van een denkgroep. Ben je op zoek naar een onderzoekspartner voor een samenwerkingsverband van praktijkorganisaties? Ervaar je noden in je organisatie die jou een onderzoek waard lijken? Zoek je naar manieren om je organisatie te verduurzamen of te versterken? Leg ons je noden of vragen voor en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. 

Bijscholingen en workshops

Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten uit ons onderzoek? Volg één van onze bijscholingen of workshops. Dit kan zowel op onze campus als bij jou op de werkvloer.  

Maak gebruik van onze tools

Gebruikmaken van onze methodieken en tools, maar dan op maat van jouw organisatie? Dat kan. We stemmen ze telkens af op maat van jouw noden en organisatievorm. Contacteer ons voor meer informatie. 

Duurzaam en inclusief ondernemen 

Een stad moet ook een soft city zijn met organisaties en werknemers die een futureproof rol opnemen, duurzaam en inclusief ondernemen en streven naar sociale gelijkheid en ecologische duurzaamheid niet alleen bij het ontwikkelen, ondersteunen en faciliteren van (nieuwe) ontmoetingen in de stad maar ook binnen hun eigen werking.  

De onderzoeksvragen die hier centraal staan zijn

 • Hoe kan je als organisatie sociaal ondernemen en impactvol inzetten op diversiteit en inclusie op de werkvloer? Hoe zet je in op divers-sensitieve praktijken en een inclusief klimaat, zowel op het vlak van instroom als retentie? Hoe selecteer, rekruteer en manage je best werknemers met een divers talent?  Welke praktijken kunnen inclusief teamwerk bevorderen?  
 • Hoe kan je als organisatie milieubewust, circulair en ecologisch ondernemen? Hoe geef je de duurzaamheidsstrategie van je organisatie vorm? Hoe schakel je een versnelling hoger om je organisatie futureproof te maken? Welke onderbouwde methodieken kunnen hiervoor ingezet worden?  
 • Op welke manier kan je als organisatie best maatschappelijk innoveren? Welke innovaties zijn maatschappelijk relevant en geschikt voor en door de verschillende ontmoetingssectoren en hoe dienen die best geïmplementeerd te worden? Hoe kunnen de opportuniteiten en valkuilen op voorhand ingeschat en vermeden worden? Hoe worden die innovaties best ontwikkeld en vinden ze hun weg naar de markt? 

Projecten

Dit project werkt samen met de culturele en evenementensector aan een inclusief personeelsbeleid, zowel op het vlak van structuur als cultuur. Met dit project willen we bedrijven binnen deze sector de weg tonen naar een meer divers-sensitieve rekrutering en selectie.
date_range
Duur:
Feb 2020 - Dec 2022
attach_money
Financiering:
Europees Sociaal Fonds

Meer weten, samenwerken of een persvraag?

Je kan bij het onderzoekscentrum Publieke Impact bijvoorbeeld ook terecht voor:

 • Onderzoeksdata en expertise over de brede evenementensector.
 • Tools en richtlijnen om jouw evenementen impactvoller te maken.
 • Navormingen en een netwerk van experten.
 • Onderzoek, advies en begeleiding op maat.

Contacteer ons vrijblijvend