Onderzoek en expertise

Onderzoek en projecten

We voeren maatschappelijk relevant wetenschappelijk onderzoek en publiceren de resultaten via publicaties, studiedagen, opleidingen en vormingen.

Bekijk onderzoeken en projecten

Wij delen onze kennis

KdG biedt dienstverlening aan in de vorm van onderzoek, vorming, coaching en consultancy voor externe partners. Omdat maatschappelijke relevantie één van onze speerpunten is. Omdat het werkveld onze studenten en onderzoekers met beide voeten in de samenleving houdt.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen

Gebruik maken van onze expertise voor jouw project?

Nieuws

Doctoraatsstudie leidt tot burn-outpreventie in zorgsector

15 november 2017
De zorgsector is erg gevoelig voor burn-out: maar liefst 1 op 14 verpleegkundigen kampt momenteel effectief met een burn-out en een bijkomende 1 op 10 loopt een verhoogd risico tijdens de loopbaan in de zorg. Nina Geuens, hoofd Expertisecentrum ‘Psychisch Welzijn in Patiëntenzorg’ aan de Karel de Grote Hogeschool, onderzocht voor haar doctoraat of een online instrument verpleegkundigen kan helpen een burn-out te voorkomen.
Lees meer

“Rusthuisbewoners na ziekenhuisverblijf vaak nog extra verzorging nodig”

07 november 2017
Zorgbedrijf Antwerpen (woon-zorgdiensten voor Antwerpse senioren) heeft de Karel de Grote Hogeschool (KdG) gevraagd om verpleegkundigen in de rusthuizen een opleiding aan te bieden rond verpleegkundige vaardigheden. Door de afbouw van de ziekenhuisbedden keren ook de geriatrische patiënten sneller en met meer zorgen terug naar het woonzorgcentrum.
Lees meer