Onderzoek en expertise

Onderzoek en projecten

We voeren maatschappelijk relevant wetenschappelijk onderzoek en publiceren de resultaten via publicaties, studiedagen, opleidingen en vormingen.

Bekijk onderzoeken en projecten

Wij delen onze kennis

KdG biedt dienstverlening aan in de vorm van onderzoek, vorming, coaching en consultancy voor externe partners. Omdat maatschappelijke relevantie één van onze speerpunten is. Omdat het werkveld onze studenten en onderzoekers met beide voeten in de samenleving houdt.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen

Gebruik maken van onze expertise voor jouw project?

Nieuws

Studenten Cross Media Management tekenen toerisme van de toekomst uit

07 juni 2018
Belgen zetten graag een stapje in de wereld. En citytrips blijven daarbij een geliefkoosde format. Uit het marktonderzoek dat laatstejaarsstudenten Cross Media Management van KdG uitvoerden, blijkt dat dat niet altijd een buitenlandse bestemming hoeft te zijn. De Vlaming is evengoed geïnteresseerd in de Belgische steden. En ook buitenlanders blijken positief verrast te zijn bij een bezoek. Genoeg redenen dus om als Belgische grootstad volop in te zetten op toerisme.
Lees meer

Doctoraatsstudie leidt tot burn-outpreventie in zorgsector

15 november 2017
De zorgsector is erg gevoelig voor burn-out: maar liefst 1 op 14 verpleegkundigen kampt momenteel effectief met een burn-out en een bijkomende 1 op 10 loopt een verhoogd risico tijdens de loopbaan in de zorg. Nina Geuens, hoofd Expertisecentrum ‘Psychisch Welzijn in Patiëntenzorg’ aan de Karel de Grote Hogeschool, onderzocht voor haar doctoraat of een online instrument verpleegkundigen kan helpen een burn-out te voorkomen.
Lees meer