Onderzoek en expertise

Onderzoek en projecten

We voeren maatschappelijk relevant wetenschappelijk onderzoek en publiceren de resultaten via publicaties, studiedagen, opleidingen en vormingen.

Bekijk alle onderzoeken en projecten
Doorzoek onze onderzoeksoutput en realisaties

Wij delen onze kennis

KdG biedt dienstverlening aan in de vorm van onderzoek, vorming, coaching en consultancy voor externe partners. Omdat maatschappelijke relevantie één van onze speerpunten is. Omdat het werkveld onze studenten en onderzoekers met beide voeten in de samenleving houdt.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen

Gebruikmaken van onze expertise voor jouw project?

Nieuws

Studenten Cross Media Management tekenen openbaar vervoer van de toekomst uit

07 mei 2019
In enkele jaren tijd hebben digitale services de dienstenmarkt veroverd. Dat zien we nu ook bij het openbaar vervoer. De Lijn en de NMBS hebben er plots enkele concurrenten bij. Mensen verkiezen elektrische deelsteps boven de tram. Of ze delen een auto via een handige app. Poppy, Uber, Scooty en Bird... Allemaal maken ze optimaal gebruik van big data, artificiële intelligentie en de opkomende deeleconomie. Hoe kunnen de klassieke spelers reageren? Dat onderzochten de derdejaarsstudenten Cross Media Management aan de Karel De Grote Hogeschool.
Lees meer

Studenten Cross Media Management tekenen toerisme van de toekomst uit

07 juni 2018
Belgen zetten graag een stapje in de wereld. En citytrips blijven daarbij een geliefkoosde format. Uit het marktonderzoek dat laatstejaarsstudenten Cross Media Management van KdG uitvoerden, blijkt dat dat niet altijd een buitenlandse bestemming hoeft te zijn. De Vlaming is evengoed geïnteresseerd in de Belgische steden. En ook buitenlanders blijken positief verrast te zijn bij een bezoek. Genoeg redenen dus om als Belgische grootstad volop in te zetten op toerisme.
Lees meer